Студен и скучен? Обикновен, елегантен и секси? Независимо от това как гледате на минималистичния дизайн, той не се отъждествява с масово възприетата концепция, за която повечето от нас си мислят. Ровейки се в теорията на „по-малкото е повече“, ние трябва да преосмислим минимализма не просто като обикновена бяла кутия или хладно ултрамодерно пространство, но като концепция, която едновременно показва изключително функционален дизайн, а също така и артистично създаване един опростен начин на живот. Разгледайте примерите в галерията нашите предложения за интериори в минималистичен дизайн.

минималистичен-интериор-13

Минималистичният дизайн започва през 20-ти век като вид реакция на традиционните и прекалено класически детайли. С две думи, това е проект, който сведен до една основна цел – премахване на всичко излишно. Тази минимималистична естетика дава пример за това как семплото е най-доброто.

минимализъм в интериора

Дизайнерите от всички области започнаха да възприемат простия, изчистен дизайн. Автомобили, електроника и архитектура стават по-оптимизирани – тенденция, която продължава в почти всичко, което ние оценяваме днес.минимализъм в интериораПресечната точка на форма и функция
Един от първите, които “прегръщат” минимализма е Mies van der Rohe. В действителност, понятието „по-малкото е повече“ идва от немския архитект и преподавател, който използва стъкло, стомана и широко отворени пространства, за да се създаде неговите модерни визии. Употребата на отчетливи линии и добре поставени правоъгълни форми създава чувство за ред. Съответно, създаването на функционални елементи на дизайна по най-компактен начин е ключов в минималистичния дизайн.

минимализъм в интериора

Премахване на елементарните и външни обекти също е отличителен белег на минималистичния интериорен дизайн. Тази простота позволява фокусът да остане на предназначението и функциите на помещението, и на красотата на внимателно подбраните мебели.

минимализъм в интериора

По същия начин, запазвайки цветови комбинации до минимум допълнително се увеличава спокойната и балансирана среда. Това не води непременно до запазване на всичко черно и бяло.

минимализъм в интериора

Защо минимализмът е толкова предпочитан? Минимализмът не само изглежда страхотно, но той също има и няколко предимства. Първо, подреденото и чисто пространство е известно, че увеличава нашето щастие и здраве. Кой би отказал една релаксираща среда?

минимализъм в интериора

Друго очевидно предимство на всеки минималистичен дизайн: опростените мебели дава повече пространство, дори и в най-малките стаи. Плюс това, спокойната палитра или ограничен избор на цвят прави една стая изглежда спокойна и по-малко хаотична. На последно място, по малко от всичко означава повече пари в джоба ви.

Източник: freshome.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.