Типичните форми и дизайн, актуални за средата на миналия век се съчетават перфектно с дискретния минимализъм. Всеки елемент е с изчистени семпли лини, без излишни орнаменти. Мебелите са повдигнати на ниски крака, за да се олекоти присъствието им в помещенията. 

Тук доминират неутралните естествени цветови схеми. Стените са в бяло, а подовете от естествено дърво- акцентите са с модерен дух в кремави и топло кафяви нюанси. 

Мебелите са в духа на средата на миналия век, следователно са мега шик и всъщност кореспондират с последните модни тенденции в мебелния дизайн. Те са елегантни, формите са обли, материите луксозни, не случайно има тенденция към завръщане на този стил.

В компанията на комфортните ретро мебели можем да видим деликатни метални акценти, които проблясват в декорацията. Те добавят така нужната спояваща модерна нотка в тази интериорна комбинация. 

Интериорните решения, които ще видите са шеметно добре балансирана комбинация от класически и модерни елементи и стил.

Комбинацията от минимализъм и класически елементи от средата на миналия век, работи невероятно добре в големи площи. Един от домовете, които ще посетим е с площ 520 кв.м. Реновиран дом, дело на двама водещи американски архитекти от средата на 70-те. 

Американски винтидж мебелли са съчетани с модерни акценти и детайли. Тази красива гледка е разгърната на фона на изключително семпъл и изчистен интериор- бели стени и тавани с бели греди…погледнете към тавана и тутакси, ще усетите фермерският нюанс в конструкцията.

Вторият интериор в който ще надникнем е изключително минималистичен. Къщата е с архитектурата на 50-те години на миналия век, но собственикът и е изискал далеч по-модерен поглед върху интериора от дизайнерите си.

Всекидневната, макар и просторна, разполага само с най-необходимите елементи- ниска маса за кафе, няколко дървени стола и диван. 

Една от запазените марки на интериорните решения през средата на миналия век са плъзгащите врати и завеси. Тук има и от двете! Богата библиотека е скрита за високи бели плъзгащи се врати, което прави всекидневната още по изчистена и елегантна.

Съчетанието от модерни елементи и ретро класика е пленително, когато е изпълнено добре, а нашите предложения определено са в правилната посока!


Източник