Когато двама съседи се влюбят, резултата може да е също така неочакван, както и самата им любов…

Всичко започва с пламването на любов между двама съседи. Със засилването на чувствата им се появява и нуждата в тях да споделят нещо повече от чувтства и така те решават да споделят животите си. Взимат решението да обединят жилищата си в едно цяло, което се оказва доста символистично и за общото им бъдеще. Разбира се, както е предизвикателство да допуснеш някой в живота и сърцето си, така също е и голямо предизвикателство да обединиш два апартамента в един общ дом, запазвайки тънката граница на различните индивидуалности на двойката. Резултатът, който се цели е да се постигне нещо много специално, а именно запазване, а дори и покачване на качеството на интериорния дизайн и едновременно с това, създаване на правилна атмосфера за едно влюбено, щастливо семейство с много мечти и цели. Проекта е примесица между изкуството на любовта с изкуството на архитектурата и крайния резултат е изключително впечатляващ.2

7

Да се съединят два съседни апартамента в един не е толкова лесно, колкото звучи. Основното предизвикателство е да се запазят по най-добрия начин простора, функционалността и светлината на общия дом. Едновременно с това, интериорният дизайн да е съвременен, модерен и високотехнологичен, всичко това постигнато в границите на един разумен бюджет. Резултатът е зашеметяващ. Новосъздаденото жилище е превърнато в елегантна и изчистена среда, която предлага на двойката всичко необходимо и нищо в повече. Създадено е много отворено простратство радващо се на възможно най-много естествена светлина и прекрасни природни гледки. Създаден е един истински пример на аркитектурно изкуство, а не просто подсигурен декор и обзавеждане. Уникалният дизайн е създаден с много чувство, използвайки перфектно преливащи се форми, цветове и материали. Жилището вече не е просто обикновенно пространство, а свещенно място, където може да се избяга от битието, от всички и всичко. Атмосферата сама по себе си е едно специално преживяване и е способна да събуди сетивата на всеки един към красиви усещания.

Стилът на дома е изключително креативен и в същото време много изкусно създаден. Използвани са естествени материали за подчертаване на непринудеността и чистотата. От пода чак до стените и тавана се простира дъбов паркет, който в комбинация с контрастните цветове черно и бяло, създава една почти медитивна обстановка на спокойствие и топлина. Примесвайки материали като мрамор, дърво, черен метал и памук, допринася за една уникална комбинация от природа и технология в едно.

8
Интериорен дизайн, свързващ два апартамента в един … или красотата на простотата

Мечтата на двойката е да имат дом изпълнен със стил и функционален дизайн, където всеки един предмет има своето място, където могат да се радват на индивидуалните си хобита и където могат да се чувстват в техен собствен перфектен свят изпълнен със спокойствие и положителни емоции и преживявания. Дневната е широка, светла и с мебели изработени изцяло по поръчка. Тя е прелята по един много оригинален и интересен начин с антрето, като между двете, буквално на пиедестал е издигната една много важна част от живота на двойката – кухнята. Въпреки че всеки от тях има своите предпочитания за това с какво да се занимава в свободното си време, те заедно като семейство споделят страстта към готвене. Именно поради тази причина, кухнята е създадена на повдигната платформа, която видимо визуализира издигането в култ на любовта на двойката към кулинарията. Сякаш буквално плуваща в средата на отвореното пространство, кухненската площ буквално приканва да бъде докосната, почувствана и опитана, точно като едно великолепно ястие. Уникалната концепция е, че докато готви, човек не само не се чувства изолиран, а напротив, превръща се в част от всичко случващо се наоколо, превръща се в домакин, майстор или диджей на симфония от сетива – аромат, вкус, преживяване.3

Спалнята, най-интимното и лично пространство в живота на влюбените, отново е докосната от семпъл дизайн, но изпълнен със значение и мисъл. Всеки малък детайл е прибавен със старание и любов към красотата и изяществото. Поради желанието на двойката да имат свое собствено пространство за уют и релакс, е добавена вана към спалнята, където да могат да се наслаждават на на планинаската гледка докато отпочиват от забързаното и сиво ежедневие. Същевременно, банята изцяло символизира чистота и нежност. С бял и свеж декор, меки светлини и подово отопление, всичко това допълнено от двойно джакузи за него и нея, е създадена перфектната атмосфера за едно изключително преживяване.

Не на последно място, идва ред и на детската стая, която е също толкова изчистено, но с изискан вкус създадена. Тя, повече от всяко друго кътче, символизира любовта, която се носи във въздуха на този уникален дом. И ето какво се получава когато двамата съседи се влюбят… Резултатът е  великолепен примес от изкуството на любовта и изкуството на архитектурата.

Проект – ALL in Studio
Снимки – Минко Минев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.