Обикновено всички ние обръщаме повече внимание на изгледа на градината си, за да я направим все по-красива и по-привлекателна, но, някак си, забравяме за градинската ограда. В повечето случаи посаждаме храсти, които биват подрязвани или просто заковаваме няколко дъски и ги боядисваме. Достатъчно ли е това, все пак? Та нали именно градинската ограда може да допълни изгледа и излъчването на къщата ни. Така че, нека Ви предложим няколко начина за обновяване и разкрасяване на, така баналната, градинска ограда.
1. Фигурки
Можем да прикрепим различни фигурки към вътрешната страна на оградата, за да си ги гледаме всеки път щом излезем в градината. Дървените водни кончета са изключително популярни, тъй като внасят приказен елемент в ежедневието.

Фигурки
Фигурки

2. Рециклирана масичка за кафе
Как да рециклираме и запазим старата масичка за кафе, останала ни, може би, от къщата на село на баба? Отговорът е много прост – като пребоядисаме, освежим и монтираме старата мaсичка за кафе на стената.

Рециклирана масичка за кафе
Рециклирана масичка за кафе

3. Метални цветя
Дървената ограда би станала цветна и привлекателна ако се декорира с големи цветя; колкото по-необичайни са те, толкова по-уникална ще бъде и оградата ни. Старите джанти са прекрасен материал за рециклиране и изработка на цветни венчелистчета; изрежете в необходимата форма, напръскайте с цветен спрей в избран от Вас цвят и накрая изрисувайте стеблото с листенцата. Оградата ще се превърне в истинска цветна поляна.

Метални цветя
Метални цветя

4. Рамки за картини
Едно изключително минималистично решение за оградата на Вашата къща е поставянето на празни рамки за картини. Нужно е само да сглобите няколко рамки с различна големина от останали Ви дървени летвички и да ги боядисате в предпочитан от Вас цвят. Оградата на градината Ви ще се превърне в платно на опитен художник!

Рамки за картини
Рамки за картини

 
Източник: http://www.woohome.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.