Великден е почти тук! Докато сме заети с планове за семейни събирания и кои любими великденски гозби да сготвим, е добре да помислим как да декорираме дома за празника. Великденската декорация, е онова малко нещо, което може да направи празника наистина специален и да сложи „черешката на тортата“ за нас и нашите гости.

Празничната декорация е важна, особено когато очакваме гости. Казваме „важна“, защото колкото и да ни домързява, тя създава настроение и повдига духа ни. А и, не са много случайте в които можем да създадем по-специална атмосфера у дома, така че действайте!

Ако посрещате гости навън, красив надпис на черна дъска и няколко пролетни венци, могат да преобразят верандата или градината.

Ако сте на закрито, наградете гостите с визуално пиршество в пролетни великденски цветове. Аранжирайте свежи цветя или подредете масата атрактивно, сложете DIY герлянда с моркови и плетени или хартиени яйца (тук може да включите и най-малките), преобразете няколко буркана в прозрачни свещници.

Може да подредите великденските яйца във формация, напомняща дърво, а ако сте кулинар- направете великденска торта или мъфини!

Не е нужно да правите всичко изброено, просто си харесайте няколко проекта, които ви радват. Великденската декорация не е сложна и изискваща. Например, за да постигнете рустик атмосфера, може да етажирате покривки като комплимент към цветни чинии за хранене.

Превърнете салфетките за маса в малки заичета за 10 минути, ще направите трапезата наистина празнична.

Ако имате хубава плетена кошница, напълнете я със зелени клонки и цветя. Може да я окачите на входната врата или на верандата. Друг вариант, е да я напълните със зелен мъх и да поставите цветните великденски яйца вътре, така тя може да попадне и на великденската трапеза.

Използвайте ефектни чаши със столче и поставете красиви чинии отгоре, така ще се сдобиете моментално с поднос за сладки и бонбони!

Герлянадата от платнени моркови също не е за пренебрегване. Трябват ви само няколко парчета плат с весел десен или в каре и малко фантазия.

Не е нужно дори да инвестирате във великденската украса, можете да я направите с подръчни материали без проблем. Намерете си помощници у дома и фантазирайте, всичко е постижимо и ще ви зареди с енергия и добро настроение!

Източник: https://www.countryliving.com/diy-crafts/how-to/g1652/easter-decor-pinterest/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.