Старите кухненски плочки са неприятна гледка и ако и във вашата кухня е така, добре е да помислите как да ги скриете. Тук ви предлагаме някои идеи как да покриете плочките, вместо да разбивате старите и поставяте нови. 8a2ad7294361bc655e2545c810555897Доста по-евтино е и е идеално решение за избягване на частични скъпоструващи ремонти. Прикриването на старите, на места замърсени или повредени плочки също донася един нов и по-свеж вид на кухнята ви. Ето някои функционални дизайнерски решения за покриването на тази кухненска стена.

боядисване на стари фаянсови плочки
Снимка: house-nurd

Инсталирайте сглобяеми панели над цялата или част от стената с кухненски плочки. Панели може да намерите в най- разнообразни стилове и материали. Белите, подобни на таблите за спалня панели добавят очарователен характер на вашата кухня и могат да бъдат боядисани в различни цветове. Инсталирането им става чрез измерване, рязане и ги придържа към стените с пирони или лепило. Бамбук панелите пък могат да добавят земен, естествен вид на вашата кухня.

боядисване_кухненски_плочки
Снимка: house-nurd

Много старите или повредени плочки може да покриете със самозалепващи такива. Те са изработени от устойчиви материали, като винил например, и издържат на вредното влияние на топлина, вода и ултравиолетови лъчи. Самозалепващи плочки се предлагат в голямо разнообразие от цветове, модели и стилове. За да ги поставите, почиствате старите с подходящ силен препарат, оставяте ги да изсъхнат и пристъпвате към залепянето на новите, като внимавате да не остане непокрито пространство или пък въздух между фугите.

Друг креативен и лесен вариант за прикриване на остарелите или повредени стари плочки е като ги покриете с картина или произведение на изкуството, или си подредите черно-бели фотографии в рамки, като така покриете по-голяма площ.74f9169b7aa6db79fe99cd494df48ab9

Боядисайте кухненските плочки в нов цвят като обновите старите плочки – достъпна идея от гледна точка на бюджета. Ето как: Почистете старите плочки старателно. Използвайте разтвор на почистващ обезмаслител и търксайте с гъба. Смесете малко количество препарат в топла вода и избършете плочките с парцал, натопен в разтвор на сапунена вода. Избършете над плочките още веднъж с чиста кърпа, напоена със спирт. Нанесете тънък слой от емайллак за всяка плочка с четка и ги оставете да изсъхнат през нощта, преди нанасяне на втори слой.

кухненско фолио за плочки кухненско фолио за плочки кухненско фолио за плочки

Още една идея, лесна за изпълнение при това. Пак много добре почиствате старите плочки с обезмаслител и спирт, след което ги боядисвате в нов цвят, като след нанасянето на емайллака ги оставяте да изсъхнат през нощта и след това нанасяте втори слой.

2414571193 1510809490

Повече идеи и модели на стикери за плочки можете да намерите в онлайн магазин stickerix.com от тук стикери за плочки. Предлаганите от тях модели са с водоустойчиви, с разнообразен дизайн и размери и са бърз начин за освежаване не само на плочките в кухнята, но и в банята и в мокрите помещения.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.