Кухнята в марокански стил е истинско пътешествие за сетивата! Тя е цветна, изящна, пищна, много просторна и определено пленително уютна.

В този декор властват богатите наситени цветове, комбинация от топли и студени тонове като например охра, тъмно синьо, зелено, земни тонове.

Един от забележителните елементи в мароканския стил са ръчно изработените керамични плочки. Те са с геометричен десен, изящно изработени и носещи автентичност в декора.

Мебелите, плотовете и шкафовете в мароканската кухня са богато украсени с дърворезба.

В духа на мароканската архитектура, трябва да помислите за арки вместо стандартните рамки за врати.

Осветлението е друг важен елемент в този декор. За да постигнете повече автентичност, нека то е меко и приглушено. Фенерите са ваш приятел! Изберете фенери с метална изящно изработена метална решетка за да се насладите на красивите дантели от светлина, които ще създадат в кухнята.

Тук идва ред да споменем нещо много практично и екологично, а именно глинените и керамични съдове. Те са част от мароканската кухня, но също така са прекрасен начин за съхранение на продукти.

Мароко и нефовите разкошни платове! Няма как да пропусне текстила и материите в мароканската кухня. Тя, задължително разполага с удобен кът за сядане, утрупан с меки плюшени възглавнички. Вълна, памук, коприна и лен, живеят в абсолютна хармония в мароканския декор.

Килимите и пътеките със смели шарки и цветове, ще допринесат за топлината и уюта във вашата мароканска кухня.

Разположете шкафовете долу, до нивото на плота, а стените оставете за открити рафтове и лавици. Съдовете за готвене, чиниите и всякакви приспособления са на показ тук. Мароканците обичат храната, а кухнята им казва „Тук се готви вкусно и доста често!“ с декора си.

Ако се стремите към уютна и сплотяваща семейството атмосфера, мароканският стил може да е вашият отговор.

Източник: https://edwardgeorgelondon.com/blogs/home-garden/19-interior-design-principles-of-a-moroccan-kitchen?_pos=3&_sid=87ccc8b8f&_ss=r

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.