Днес, ще се опитаме да разбием проектирането на тъмен домашен декор, на основни елементи. За тази задача, ще огледаме основните цветове, в зависимост от на ролята им и честотата на употребата им.

Основни цветове

Това са най-широко използваните цветове в палитрата, определящи общият тон и атмосфера в декора. В тъмния декор, основният цвят е дълбок, наситен и осигурява силен и стабилен фон или основа за декора.

Тъмното мрско синьо, ви дава усещане за сигурност и стабилност. Перфектен цвят ако целите луксозна и елегантна атмосфера.

Графитеното сиво пък, е изтънчен избор в неутралната гама. Отличен цвят ако обмисляте да заложите на минималистичен интериор.

Наситеното тъмно кафяво е отлична земна база, отдаваща много топлина в декора.

Вторични цветове

Вторичните цветове, подкрепят основните и употребени умело, могат да добавят дълбочина в декора. Можем да ги открием на различни места в дома- малки масички, големи дивани, кресла и прочие. В тъмната гама, това могат да бъдат по-светли нюанси на осноните цветове или по-приглушени такива.

Шистовото сиво и тъмното маслинено зелено, биха добавили натурално, природно усещане в дома.

Ще добавите загадъчност и интрига в декора с избора на наситено петролено зелено.

Цветни акценти

Те, ще бъдат вашите цветни експлозии в декора. Цветните акценти внасят свежест и определено допринасят за контраста в интериора.

Когато говорим за тъмен декор, се сещаме за прелестните златни акценти, които не рядко сме виждали в този контекст. Те могат без усилие да добавят усещане за престиж и лукс в обстановката.

Добавете страст и смелост в декорацията с акценти в червено! Отличен избор за мебели, завеси или артуърк.

Ако търсите спокойствие и релаксация, изберете сини акценти. Добавете ги с помощта на декоративни възглавнички, килими или акцентна стена.

Ако ви липсва енергия в декора, изберете оранжеви акценти. Всяко помещение оживява с акцент в оранжево.

Надяваме се, че сме ви дали основни насоки, за възможните цветни комбинации в тъмния домашен декор!

Източник: https://edwardgeorgelondon.com/blogs/home-garden/dark-color-guide

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.