Заредете с енергия дома си като боядисате стените в свежи и привлекателни цветове. Създайте нова спалня за себе си и децата си, подновете банята и обновете дизайна на вашето жилищно пространство като следвате нова цветова перспектива и модерни идеи. Ако се чудите как да започнете, следвайте нашите идеи за боядисване и се вдъхновете за бъдещото преобразяване на дома ви.

идеи за боядисване на стените 16

Всички ние искаме дизайнът на нашата къща да отразява нашата личност и да го чувстваме като перфектното място, пълно с уют и спокойствие. Цветовете на стените се считат за толкова важни в интериора, колкото обзавеждането. И рано или късно започваме да си мислим, че има и по-подходяща цветова палитра за стените на нашия дом. Тези идеи за боядисване на стените в различните стаи ще ви помогнат да направите правилния избор.

идеи за боядисване на стените 7

Преди да започнете, ето някои общи съвети за избора на цветова палитра:
Бялото не винаги е правилният избор. При избора на най-добрия цвят за малка стая, помислете или за пастелни нюанси (които ще добавят по-уютно и топло усещане ), или богати (но не тъмни) тонове. Обикновено светлите нюанси правят стаята да изглежда по-голяма.

идеи за боядисване на стените 6

Всеки цвят трябва да служи по предназначение. Кухнята е мястото, където обикновено започвате деня си и ето защо тя трябва да има слънчеви, весели нюанси, докато спалнята е мястото, където да се отпуснете – така че за там използвайте меки тонове, които ще успокоят очите ви. Боядисването на стените в дома в един цвят е добра идея, защото това прави пространството визуално по-голямо. Освен това, ако решите да използвате бялото няма да сбъркате, защото то e класически цвят, който придава изтънчен вид на помещението.

идеи за боядисване на стените 17

Правейки избора си трябва да прецените дали искате вашето пространство да изглежда уютно или по-малко. Въпреки, че тъмните, наситени цветове визуално правят стаята да изглежда по-малка, те обаче дават усещане за уют. Друго решение, което трябва да се направи: ако искате вашата стая да изглежда по-висока или по-широка. Това решение ще е определящо, ако ще използвате вертикални или хоризонтални ивици по стените.

идеи за боядисване на стените 8

Една от модните тенденции при боядисването на дома използването на стените като акцент. Това е един чудесен начин да добавите някои ярки и смели сенки на пространството без да боядисвате цялата стая в силен, тежък цвят. Акцентната стена, украсена с произведение на изкуството, създава уникален ефект.

идеи за боядисване на стените 12

Как да създадем стена, която да се превърне в акцент?
Много е просто. Вземете пъстър, смел тон, който да е твърде светъл, че да се използва за целите стени и неутрален нюанс за останалата част от стените. Изберете аксесоари или спален комплект за да съответства на цвета на акцент.
Ако не сте достатъчно смели за тази идея, ичполчвайте по-леката версия. След като сте направили цвета за останалата част от стените, изберете един по-дълбок нюанс на този цвят за лек контраст.

идеи за боядисване на стените 5

Надяваме се, че сме успели да ви вдъхновим и да приложите някоя от тези идеи за боядисване на стените у дома. Без значение коя сте решили да използвате, не забравяйте да изразите своята индивидуалност и неповторим стил.

Източник: inlovewithdecor.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.