Едно новодошло бебе е от огромно значение за всяко домакинство, но за съжаление не винаги има достатъчно свободно място в къщата където то да бъде уютно настанено. Това е проблем с който толкова много бъдещи родители се сблъскват всеки ден. И наистина не е шега работа да създадеш комфортно и сигурно място за да може детето да расте щастливо, особено при ограниченото пространство в жилищата, нещо с което се сблъскваме всекидневно, и което е способно да изкара от релси всеки един от нас, още повече ако си родител очакващ рожбата си, чието място на този свят трябва тепърва да бъде уредено сред пренаселеното ежедневие.
И все пак ако човек подходи под различен ъгъл към проблема може да намери едно ефективно, не толкова сложно или пък скъпо, но истински артистично решение.
Като например играта с цветовете. За малко помещение комбинацията от тюркоазено и светло сиво: тюркоаз за пердета и завивки или килимчета в стаята, със светли сивкави или неутрални по цвят стени и таван, придават визуално допълнителен обем на стаята. Ефект, който може да бъде постигнат и с подходящото разположение на мебелите – така че да не застават пред прозореца, и особено когато са в светли неутрални цветове, илюзията за по-голямо помещение е пълна.

1

Другият начин да се подходи към декорацията е да се интегрират забавните с обучаващите елементи: помислете за цветно пано на стената, като одеяло от кръпки, пресъздаващо азбуката, или пък дори забавни или семейни снимки с рамки с различна геометрична форма – нещо просто, забавно и стимулиращо мисловното развитие на детето.

2

Още един вариант е да се огледаме за „допълнително“ пространство – наистина ли няколко чифта обувки и шлифери заслужават цял килер? Премахвайки само една врата можем да осигурим място за кошарата и всички съпътстващия принадлежности, като памперси и пудри, кремове и пелени… и имайки предвид, че обикновено въпросният килер е разположен на едно от най-лесно достъпните места във всеки дом, е една идея, която си струва да бъде обмислена.

3


Източник: http://www.woohome.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.