Дъските „дръж ме зает“ за прохождащи малчугани, са хит в съвременната реалност! Защо ли? Просто защото родителите на прохождащи мъници нямат и секунда спокойствие. Любопитните, малки изследователи, имат нужда от занимание и то трябва да е предизвикателство всеки път.

Всеки родител знае, колко бързо се отегчават малките, но ние имаме решение за този, толкова интензивен предиод от детството.

„Дръж ме зает“ е дъска, която напълно отговаря на името си! Всеки може да измайстори подобно съоражение от подръчни материали. Разбира се, правим уговорката, че трябва да се погрижите тя да е безопасна! Малките пръсти могат лесно да пострадат, така че бъдете на щрек какво монтирате на игралната дъска.

Какво представлява дъската за учене „дръж ме зает“? В общи линии, това е плоскост, на която са монтирани всякакви „цъкалки“ и „щракалки“. Ако се чудите какво да правите със стари резета, ключове, закопчалки, ципове, тик-так копчета и капачета, току-що им намерихте приложение.

Може да организирате „дръж ме зает“ дъската както пожелаете и според интересите на детето си. Предпочитаните от момчетата забави са малко по-груби от деликатните момичешки игри.

Момчето ви може би ще се зарадва на няколко зъбни колела, които да върти, няколко верижки от заключване, райбери и прочие.

Момичетата от своя страна по начало имат афинитет към миризми и текстури. Дъска, от типа „дръж ме зает“ може да съдържа различни, разноцветни мостри от плат покрити с капачета, различни копчета и ципове.

Може да изберете и обща тема, например морска или флорална. Не бива да забравяме, че дъските от типа „дръж ме зает“ са много образователни и развиват малчуганите в много посоки. Оперирайки с малките си пръсти, те развиват фината моторика, за да не се тревожите, дали могат да си отключат вратата например.

Една подобна дъска, лесно може да се реорганизира и да приюти азбуката, числата, а защо не и нотите.

Малчуганите ви са повече от един? Няма проблем, заемете се с малко по-мащабен проект, за да обменят идеи!

Обещаваме ви, глъдка въздух и отмора за вас и много усмивки и забавление за децата ви с дъската „дръж ме зает“!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.