За нас розовото е клише, но истината е, че много деца (особено момичета) обичат този цвят. Като родител, вероятно ви води желанието да сътворите перфектната стая за малчугана си, като се опирате на своя естетически вкус. В грешните ръце розовият цвят може да се превърне направо в захарин, а не искате да се давите в захарен памук. За щастие, сме подбрали няколко прекрасни детски стаи, декорирани в розово. И всичко е точно както трябва да бъде, когато знаете какво правите, розовото може да бъде ефектно.

Може би едно от най-важните неща, които трябва да запомните, когато използвате розово за детската стая е – не всичко трябва да е в розово! Изберете по-приглушен нюанс на розово, който клони към неутралната гама и не забравяйте да го комбинирате с други неутрални цветове като бяло и сиво, за да не позволите на цвета да доминира. В тази комбинация, стаята няма да стане крещяща, а спокойна и идеална за детско убежище.

Бледо розовото е изключително елегантно решение. А ако е само акцент е напълно достатъчно. В следващите няколко примера, ви показваме как може да сте по-смели с розовите тонове и отново да успеете да запазите закачливият и елегантен дух на стаята. Най-добрият съвет тук е да смесвате различни нюанси на розово. Използвайте по-бледите оттенъци за стените, а по-ярките за малки детайли- възглавнички, рафтове. Така ще придадете повече обем на помещението.

Още една прекрасна комбинация между бяло и розово. Прекрасната декорация от свободно висящи бели облаци е нежна и успокояваща. Не забравяйте, че комбинацията от различни десени е другото нещо, което може да внесе много разнообразие и модерен дизайн. Независимо от цветовата схема, децата ви задължително трябва да разполагат с достатъчно място за вещите си.

Що се отнася до розовото, просто подберете цветове, които ще го допълнят цветово. Това е основно, когато комбинирате спалното бельо и кувертюри за леглата.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.