Децата обожават палатките и съвсем не е задължително да сте на къмпинг. Добавете палатка за игра в детската стая!

Децата обичат да имат тяхно тайно местенце, където да могат да пропълзят и да останат сами. Много от нас вероятно са правили опити да конструират палатка от столове и одеало в детството си. Това, което се опитваме да кажем е, че палатките имат някаква магическа притегателна сила за малчуганите, това е място за игри и съкровища. Разбира се, не е нужно да разпъвате палатката си за излети в детската стая, дори е препоръчително да не го правите, защото тя често създава ефекта „парник“ и не позволява на въздуха да циркулира свободно. Ще трябва да се задоволите със символична конструкция в пирамидална форма, която можете да направите сами или дори с помощта на децата си.

Можете да използвате дървени клони и някакъв плат, с който разполагате, палатката не трябва да е много голяма или със сложна конструкция. Сложете няколко декоративни възглавнички и одеало на пода, за да я направите по-уютна. Можете да я подсигурите с въже от тавана и просто да направите структура, която държи форма. Ако хлапето ви е пакостник, можете да сложите палатката във всекидневната, за да го държите под око по време на игра. Всъщност, можете да я ситуирате във всяка стая.

Важно е да осигурите на детето си неприкосновеност в палатката, позволете му да вземе любимите си играчки и се старайте да не влизате в малкото му убежище. По начало децата обичат малките пространства, защото се чувстват техни господари.

Всяка стая за игра се нуждае от палатка! Можете да декорирате входа на палатката с декоративни гъби и дърво, за да прилича на колибка в гората.

Опитайте се да направите палатката лесна за разглобяване в случай, че е необходимо и лесна за пренасяне. Добра идея е да сложите палатката до прозорец, за да има осветеност от естествена светлина.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.