Продължаваме с втора част от идеите за двойни детски стаи! Защото дори когато децата споделят една стая, те все пак могат да водят индивидуален живот. Проектите със “закътано, уютно местенце” за сън са чудесни за децата, които живеят в самата стая, но когато им идват гости с приспиване, нещата стават по-сложни. Винаги проектирайте стаята на децата  си с предвидено място за приятелите им, защото те често ще искат да остават сами с тях. Това може да значи, че някой ще преспи на дивана, а друг ще си донесе спален чувал и ще го просне във всекидневната. В тази стая, подвижните модули на дивана тип възглавница, лесно могат да се приспособят като удобно местенце на земята в тази или друга стя.

Важно е при планирането да имате представа, кое, къде отива като разположение. На тази малка площ, вероятно няма място за голяма част от желаните от децата мебели, но с внимателно планиране и легло на колелца, все пак остава място за всеки да се чувства комфортно.

Леглата тип “койка” разположени едно над друго са популярен избор за обща стая. Не само че са страшно забавни за децата, а са и огромен помощник при складирането на вещи, защото оползотворяват всяка своя ниша под формата на шкаф и освобождават подово пространство. Акцентът в тази стая определено са уникалните саксии, но най-ключова тук е илюзията за усамотеност. Частичната стена между леглата, разделя стаята визуално и позволява на всяко едно от децата да се оттегли в свой собствен кът.

Начинът по който тази детска стая горе носи морската тема в декора без да е прекалено, е доста интересен. Има прекрасна интериорна лампа, която е извън общата тема, но детската стая сама по себе си не изисква тема, а можете и да се възползвате от услугите на професионален дизайнер ако искате добър резултат в обзавеждането и функционалността. Той със сигурност ще осигури работни кътове за двама и може да съчетая умело всички нужни елементи, без да създава усещане за претрупаност. Друг ценен съвет за тази стая е да изберете по-неутрална цветна схема. Това ще ви гарантира по-лесно съчетаване на елементите в декора.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.