Развълнувани сме от дизайна на масички за кафе – те определно са уловили красотата на природата в дизайна си! Кората от дърво става все по-популярна в производството на мебели напоследък. Някои дизайнери, причисляват този тип маси към стила “рустик”, но в тях има толкова повече от това. Маса изработена от кора на дърво като маса за хранене или маса за кафе, изглежда невероятно където и да я сложите. Независимо дали говорим за всекидневна със съвременен дизайн или модерен хол, традиционната семейна стая или стая с индъстриъл нотки в дизайна. Тази мебел има свой собствен стил, който отива отвъд всяка модна тенденция.

Най- красивата част от притежанието на тази мебел е, че някои от тях са запазени с оригиналната си повърхност, сурова и необработена. Можете да видите и усетите всички извивки и дупчици, кората, възлите например. Можете да се досетите, че всяка маса е уникална по вида си, заради естествените и специфични извивки на всяко дърво.  Можете да си изработите сами такава маса в няколко лесни стъпки. Намерете дървена дъска с кора и възли, почистете и полирайте с пясъкоструйка, лакирайте я и закрепете четири железни крака в четирите и ъгъла.

Направата на декоративна холна масичка от парче сурово дърво е доста лесна особено предвид факта, че несъвършенствата са желан ефект тук. Няма нужда да правите нищо перфектно, освен може би да я полирате и загладите добре с помощта на шкурка. Лакът пък, ще изкара на преден план естествено красивите шарки на дървото и ще му придаде дълбочина. Масите от сурово дърво някак естествено се допълват от краката тип “фиба”. Намирането на всички компоненти за изработката на масичка от такъв тип е най-сложната задача. Намирането на подходящото парче дърво особено може да се окаже доста трудоемко.

Да кажем, че сте намерили вашата масичка за кафе от парче дърво, време е да я отнесете у дома и да я направите постоянна част от декора. Къде да я поставите. Всекидневната е някак си естествен избор за целта, дори ако масичката е малка, можете да сложите няколко на куп, но все пак дизайнът им ще трябва да е подобен.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.