Грабнете тези примери за планиране на двойни детски стаи!
Макар всяко от децата ни да иска своя собствена стая, реалността е, че това понякога просто не е изпълнимо. В по-малки домове, в които семейството нараства, споделянето на обща стая е доста често явление.

В САЩ почти 2/3 от семействата с повече от едно дете имат обща детска стая. Споделянето на детска стая, възпитава в детето емпатия и съобразителност, учи го да правят компромиси в името на съвместното съжителство. Повечето деца споделят стая, за да освободят жилищна площ за приоритетни за семейството задачи, като домашен офис или гостна. Това начинание обаче има своите предизвикателства. Преди да настаните децата си в обща стая е важно да я планирате и да направите добро разположение на мебелите в нея. Стаите включени в тази статия изглеждат прекрасно, но са и много функционални.

Първата стая е проектирана за двама братя. Дизайнът и илюстрира едно от важните неща, които да вземете предвид, когато проектирате обща стая: не позволявайте на нито едно кътче да остане неоползотворено.

Двуетажното легло е прекрасен избор, който освобождава много полезна площ за децата, където да се движат и забавляват. Вертикалната стойка за колело на стената и подпората на бюрото-контейнер, придават на стаята малко по индъстриъл нотка. Много от детските стаи са оставени без място за сядане, което е грешка, защото децата, всъщност често канят приятели. Удобен диван и един фотьойл с пълнеж осигуряват това място тук.

Следващата стая ползва съвсем различен подход, с доста по-ярки цветове от първата. Прелестните аксесоари, които я изпълват, включително сладките нощни лампи, и придават доста детски вид.

Важно е да включите децата си в процеса на проектиране, позволете им да помагат с декорацията. Колкото по-въвлечени са в процеса, толкова повече ще се наслаждават на времето прекарано в стаята си, дори когато учат. Има изобилие от място за вещите им и общо бюро, практични елементи, които със сигурност радват родителите им също.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.