Съществуват ли изобщо интериорни правила? Попаднахме на няколко топ интериорни правила за постигане на шик лайфстайл! Точно по френски! Независимо от непрестанните статии на тема как да се обличаме като французойка, ние сме по-заинтересовани от това, как да обзаведем дома си с неповторим френски шик. Те някак си са го изчислили, една част от дома им е просторен и лежерен, а другата е натоварена с монархическа елегантност.

Уважавайте историята

Архитектът Бетси Каша, която е в една от водещите фирми за интериорен дизайн в Париш, споделя, че те работят по проекти в сгради предимно от 17-ти, 18-ти и 19-ти век, в сърцето на Париж. Това означава много архитектурна история, която трябва да се запази. Тя подчертава, че добрият дизайн е продукт на симбиозата между специфичният архитектурен характер на всеки апартамент и практичният шик и елегантност.

Опитайте подхода на анти-декора

Докато работел по поръчката на френски клиент с доста класически интериорен вкус, дизайнерът Джан-Луиджи Деноа, трябвало да убеди клиента си в достойнствата на този стил. В процеса, той се съгласил с малко по закачливият подход при обзавеждането, без излишна сложност.

Нищо не трябва да бъде аранжирано завинаги или да излъчва стабилност.

Това е подход, при който се комбинират различни обекти, обикновено в тотален контраст, създавайки странни контрапункти в обстановката.

Почерпете вдъхновение от непринудената френска мода

Елегантни, без лавици и рафтове, френският интериор никога не е прекалено подреден или перфектен. Първото правило при него е – не се опитвайте прекалено старателно!

Точно както тече живота на един французин, леко със драма и забавление, е подреден и интериора му. Амплитудната личност е отразена в него, той не търси един точно определен стил в дизайна, а по скоро гони функционалност и чувственост – спомени, съкровища от пътувания и прочие.

Използвайте отново и рециклирайте

Да обиколиш всички разпродажби и битпазари и като цяло повторната употреба- “втора ръка” е френският подход. Френският илюстратор Алис Френдзел споделя, че открива истинско удоволствие в използването на природосъобразен интериор в декорацията на дома си. Споделя, че човек може да попадне на истински съкровища и вещи с история, която да съхрани.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.