В градини и дворове, които са създадени под наклон, скатовете и „потъналото“ пространство са просто неизбежни. В тази насока ще бъдат и идеите и съветите ни в днешната статия, а именно – как да се възползваме от предимството на това, да имаме градина на няколко нива. От на пръв поглед недостатък, можем да го приемем като предизвикателство и го превърнем в предимство. Разгледайте в галерията тези великолепни идеи за градината.

идеи за градината

идеи за градината

Тези вдлъбнати и потънали пространства са добре дошли от гледна точка на естетиката, комфорта и възможностите на дизайна. Затова неслучайно някои проекти предвиждат дори изкуствено създадени нива и етажиране на градината или двора – именно заради много по-голямата креативност и уникален резултат. Най-хубавото на „потъналата“ структура е възможността да се избегнат по-нататъшни неравности по терена, както и възможността за по-артистичен изглед и по-комфортно усещане в градината.

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината

Ако имате нужда от вдъхновение, разгледайте нашите великолепни идеи за терасиране на двора и градината и по-специално за уютно оформяне на „потъналите“ пространства, които ще ви оставят без дъх. На едно такова по-ниско ниво може да организирате удобен и закътан ъгъл за хранене, с подходяща подпорна стена, монтирана скара, градински дивани и мебели и съответната зеленина. Използвайки нивата и извивките на терена, при един добър план може правилно да разпределите местата и кътовете за хранене – което си е като трапезария на открито, места за градинските цветя или дори зеленчукова леха, а при по-големи пространства и пергола или басейн на открито.

идеи за градината

идеи за градината

идеи за градината

Пространствата между отделните части на двора може съвсем естетски да свържете с красиви пътечки, независимо дали каменни или дървени. Идеята е да се намери добро дизайнерско решение на точно тези ниски, вдлъбнати и сякаш потънали части от неравния ни двор, около които да се оформи и цялостната концепция за творческото проектиране на откритото ни пространство. Възползвайте се от нашите идеи за градината.

идеи за градината

идеи за градината

Източник: www.fantasticviewpoint.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.