Едва ли има човек, който да иска да прекарва дните и вечерите на закрито през лятото! Но ако домът ви е малък и вместо веранда или кокетна градина, разполагате с малък балкон, едва ли сте навън постоянно.

Точно, поради тази причина, решихме да ви дадем идеи за декорация на малкия балкон, която ще го трансформира изцяло! Всичко е въпрос на внимателно планиране и с помощта на малко цвят, ще се сдобиете с микро-градина.

Първото, което ви интересува пряко, е колко светлина получава балконът ви. Това, ще ви помогне да подберете точните растения. Добра идея е, да проведете една консултация с флорист, който да ви помогне с избора на растителност.

Какъвто и размер да е балконът ви, има много начини да влезе в активна употреба през лятото. Ако имате място за малка масичка и столове, може да пренесете семейните вечери там или да го използвате за място за „клюки“, когато правите домашно парти.

Ако сред читателите ни има фуудита, веднага ще грабнат шанса за малка био градина с билки на балкона.

За да успее да ви „гушне“ атмосферата на балкона, изберете пълзящи растения! Те създават усещане за жива завеса, а зад нея вие намирате своето уединение.

Бъдете смели с цветовете! Ако искате да направите балкона душата на купона, действайте с цвят и размах. Киллимчета, пътеки, вази с цветя, весели десени, дови хартиени цветя, са основните ви участници.

Ако не ви се слагат рафтове или цветарници, решението е много просто- приспособете дървена стълба и я използвайте, вместо специални инсталации.

Важно е, да етажирате растителността на балкона. Създайте усещане за пластове зеленина, за малки оазиси с цветя и свежест.

Изберете тъмен фон!

Черната дървена ламперия, е незаменима, когато искате всичко останало да изпъкне. Обратно на очакванията черният цвят не затваря малките пространства, а ви дава възможност да създавате акценти.

Ако комбинирате тъмносиво и металически детайли, ще получите много съвременна нотка в декора и тук, е много важно да комбинирате саксии в различен размер и цвят, за да добавите интрига в декора.

Пренесете интериора отвън!

Ако балконът ви все пак не е с толкова скромна площ- превърнете го в лятна всекидневна. Нищо, от намиращото се на закрито не е неуместно отвън ( е ще трябва да внимавате с дъждовете разбира се).

Ако не сте сигурни накъде да поемете стилово, опростявайте! Не усложнявайте излишно декорацията на което и да е място у дома, но особено балконът. Лесно може да препълните малкият балкон с излишни аксесоари и детайли, като го така ще го направите труден за обитаване.

Градината, която организирате има пълният ресурс да омагьоса гостите ви. Осигурете достатъчно място за сядане и разговори и ще получите балкон, лятна градина и кътче за релакс у дома!

Източник: https://www.idealhome.co.uk/garden/garden-ideas/balcony-garden-ideas-14720

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.