Проверете тези смели и артистични идеи за трапезарията! Мнозина се затрудняват да постигнат хомогенен дизайн в дадено помещение. Всъщност няма нищо нередно в съчетаването на разнородни мебели с различен интериорен привкус. Дори ще си спестите разправиите по намирането на готови мебелни комплекти. При подобни творчески миксове, на преден план ще е вашата креативност и стил.

Трапезарията е една от перфектните стаи за подобна дизайнерска процедура. Можете да го постигнете чрез подбора на мебели, цветове или аранжирането на самата маса за хранене. Плюс това, никъде няма правило, според което трапезарията трябва да е издържана в един единствен стил. Ще споделим с вас няколко съвета за обзавеждане на трапезария, които могат да ви бъдат от полза.

Маси
Тук изборът е голям както при формите, така и при материалите за изработка. Когато избирате маса, трябва да решите, дали трапезарията ви ще има по-изискан вид, или ще е по-непретенциозна и лежерна. Ако се спрете на второто, ще го постигнете с подбора на материали, стъкло и боядисани или леки финиши. Маса от тъмно масивно дърво би придала на стаята по-изискан вид. Съобразете размера и формата на масата със свободното пространство, което имате и размера на помещението в което я слагате.

Столове
Тук можете да се развихрите с цветните комбинации и комбинациите от десени. Столовете ви дават възможност да смесите стилове и форми, чрез което постигате уникален и страхотен дизайн. Можете дори да добавите някой ретро стол, за да имате носталгичното ехо от отминал период.

Акценти и декоративни елементи
Добавянето им е вашият подпис, те са нещата, които ви отразяват и правят стаята ваша. Когато ги избирате се уверете, че дизайнът им е различен от този на мебелите и останалото обзавеждане.

Не забравяйте, че линията между смесване на стилове и безвкусица е много тънка. Опитайте съчетания на различни материали като столове от ракита и метални такива, или столове с и без облегалки за ръце, такива с висока и ниска облегалка, различна тапицерия. Доверете се на инстинкта си!

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.