Закачливият скандинавски дизайн за детската стая е хит този сезон! Новите тенденции в детското обзавеждане са изтънченост и сладък дизайн, което не винаги е синоним на сладникаво и незряло. Видяхме някои прекрасни идеи, които искаме да споделим с вас. Дизайнерският подход е разнообразен: от приглушени цветови гами до проектирани специално за деца мебели, много нови и привлекателни идеи.

Компанията за интериорен дизайн Bloomingville е специалист в областта. Създадена през 2000 година, тя се превръща във водеща марка за дизайн и малките пакостници не са изключение, защото за тях има цяла мини серия обзавеждане. В типичният Скандинавски  стил – умен и изискан, матови, бледи цветове и мебели, които могат да порастват с детето, помислили са за всичко: аксесоари, дрешници, места за съхранение на различни вещи. Колекцията е много разнообразна. Обикновено изборът на матирани цветове предпазва детската стая от онзи прекалено бебешки вид. Естествените, основни материали лесно се комбинират с всичко и актуалността им прехвърля детството. В скандинавският дизайн присъстват много различни декоративни животинки, направени от възли и пръчки, всичко от естествени материали и всяко от тях е шито на ръка.

Декоративните възглавнички със стилни рисунки в пастелни цветове биха могли да допълни интериорa на всяка стая. Повечето от интериорните допълнения като картини, декоративни чинийки и кутии, са с дизайн, който им позволява да са спътници на детето ви до юношеството и дори може би след това.

Скандинавският подход е минималистичен и именно за това негово величество детайлът е господар. Няма да срещнете типично детски щампи, нищо стандартно, няма да откриете и експлозия от ярки цветове, но за това пък ще получите специално отношение във всеки шев и послание. Съчетанието на цветове е изключително деликатно – кремаво, бяло и меко сиво.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.