Параваните и разделителите за стаи, са може би това от което имате нужда.

Ако живеете в апартамент тип студио, вероятно разполагате с обширен хол, който искате да разделите на кътове, без да отрязвате комуникацията между тях изцяло. Разделители и частични преградни стени са един практичен и оригинален избор за тазеи цел.

Днес сме подготвили колекция от разнородни идеи за частично обособяване на кътове в дома, чрез паравани и декоративни прегради. Някои от тях са плътни, други прозрачни, имаме и завеси, прегради, създаващи ефект „дантела“- по нещо за всеки и нуждите на дома му!

Прозрачните разделители за стаи, като стъклените стени например, имат едно основно предимство- светлината. Те, позволяват на естествената светлина да пътува безпрепятсветно през дома ви и ви осигуряват визуален контакт с цялата площ на помещениет в което са поставени.

Удобни са за обособяване на домашни офиси, спални, дори бани.

Чували ли сте за разделителите от картон? Те са нещо ново и доста удобно. Невероятно гъвкави, заради своя дизайн тип „акордеон“, те могат да заемат почти всякакви форми и са лесно приспособими в дома, освен това са доста леки.

Може да се спрете и на разделител с отделни панели. Те са подвижни или статични в зависимост от нуждите ви. Чудесен начин да отделите трапезарията от всекидневната или кухнята. Предимството на подвижните разделители, е че позволяват на въздуха да се движи свободно в помещенията. Също така, ви позволяват да прецените, колко усамотяване ви е нужно.

Ако разполагате с висок таван може да изберете окачен разделител. Той виси свободно от тавана с помощта на куки и стоманено въже.

Декоративните прегради могат да варират не само като материал и начин на поставяне, но и като цвят. Ярките цветове, са прелестен начин да поставите цветен акцент в иначе по-стерилен интериор.

Параваните предлагат много опции. Метални, плетени, хартиени или стъклени, те обикновено са по-малки като площ и могат лесно да бъдат сгъвани и местени.

Ако имате нужда да разчупите пространството у дома, просто грабнете една от идеите ни !

Източник: https://www.home-designing.com/room-dividers-partitions-ideas-inspiration-products

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.