Предлагаме ви да разчупите мисленето си относно малката кухня. Тук ще ви покажем как да оформите интериора за прелестна и удобна малка кухня, както и как максимално да оползотворите ограниченото пространство в нея.

Съвременната архитектура залага все повече на малки и компактни домове. Това, обаче може да се окаже предизвикателство, когато говорим за удобства и мечтан интериор. Малките пространства често не ни позволяват да развихрим въображението си или да реализираме вече изградения в ума си образ на дома. Ние все пак сме склонни на компромиси и дори ходим на огледи на малки жилища. Там някак всичко върви по план, докато не стигнем до края на коридора и не зададем въпроса: Добре, но къде се намира кухнята?

 

Преди да се затичате към изхода се замислете за следното: малкото може да бъде красиво! Както вече споменахме, ограниченията са същинските предизвикателства. Особено, когато говорим за кухня, която изисква поточност и функционалност, но трябва и да радва окото ни, за да се чувстваме комфортно в нея.

В тази статия сме подбрали едни от най-красивите и функционални малки кухни, които са истинско съкровище в дизайнерски план. Те са надскочили реалните си обеми, точно защото са проектирани супер нестандартно и креативно.

Ето няколко съвета от които да се възползвате при ремонта на вашата малка кухня.

Ако разполагате с кухненски бокс, можете спокойно да заложите на монохром и да освежите старите плочки с готови стикери за плочки. Така наречените апликации са евтин, но много ефектен метод за разкрасяване и освежаване на вече съществуваща или захабена кухня с плочки.

 

Ограничете монтажа на ненужно много шкафове и чекмеджета.

Използвйте куки по стените и магнитни ленти за ножовете вместо да ги криете в шкафове .

Обособете отделен кухненски кът, той ще отдели визуално кухнята като я накара да изглежда като стая в стаята.

 

Вложете луксозни детайли, например: мраморен плот или гръб, интересни геометрични шарки по пода или стената. Това ще и придаде класа и комфортно усещане.

Разгледайте галерията ни за повече вдъхновения и идеи.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.