Този дом е проектиран с интегрирано, закрито пространство за игра и забавления. Семейният дом, ситуиран в Киев, Украйна е с площ 190 кв.м. и е с отворен архитектурен план. Това е необходимо поради факта, че е предвиден за семейство с деца, които се нуждаят от достатъчно пространство за игра. На практика, проектът е съобразен с нуждите на семейството- минимум препятствия и максимално оползотворяване на свободната площ, където децата могат да тичат свободно.

Едно от хитрите и функционални интериорни решения, е да се постави централна козола от модулна мебел в средата на всекидневната. В случая, това е диван, който може да бъде разместван в зависимост от потребностите на семейството.Това, същевременно позволява на домакините да канят и други семйни двоики с енергични малчугани.

Подовете са от чисто дърво и липсват всякакви килими и черги, отново в името на свободната и безпрепятствена игра на закрито.

Няколко големи дървени стъпала, водят към метално стълбище с прозрачни мрежести оплетки за стени. Това осигурява безопасност и видимост към качващите се и слизащи деца през цялото време. Освен това, позволява на естествената светлина да преминава свободно в помещението и да се отразява в пространството зад стълбите.

Трапезарията, е снабдена с дървена пейка по цялото протежение на едната от стените си. Пред нея, е разположена масата за хранене, а дървото отстъва на теракотата като подова настилка. Доста находчиво и лесно за почистване пространство. Пейката, от своя страна, осигурява неограничено място за сядане до масата, което е важно за палавите малчугани. На нея са поставени и две големи възглавници за повече комфорт и мекота.

Зад две матови плъзгащи се врати пък, се намира кухнята. Този избор на преграда ще предотврати тряскането на врати, както и опасността от случайно затиснати детски пръсти.

Домът разполага с две детски стаи. Едната, е сякаш с двуетажно легло, но изненадата тук е, че всъщност симулира къща на дърво с малка хралупа за промушване и игра на криеница. Разбира се и двете стаи са снабдени с изобилие от шкафчета и рафтове за съхранение на детски играчки и други вещи.

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.