Офис с капандура е перфектен избор за тези от вас, които са принудени да работят на тавана. Капандурата ще внесе не само светлина, но и свежест и по-интересен дизайн на работното ви място.
Прилив на светлина
Офис на тавана има много предимства. За начало, оползотворява се пространство, което иначе може да е заето само от стари мебели, непотребни вещи и прах. То също е чудесно място да работите на спокойствие. Освен това ви дава прекрасната възможност да сложите капандура на скосения таван. Вместо един, нека офиса ви има два такива прозореца. Това придава балансираност и симетричност на мястото. Не само, че ще имате повече светлина в офиса, но и ще се проветрява по-добре.

Contemporary-home-office-with-gabled-roof-and-skylights

Home-office-with-extra-large-work-bench-for-artist-and-skylights

Minimal-home-office-with-neutral-color-scheme

Large-skylights-steal-the-show-in-this-home-office

Skylight-shades-allow-you-to-control-the-flood-of-light

Smart-compromise-between-the-window-and-the-skylight

Таван будещ възхищение
Запомнете че капандурата е само част от тавана, но оказва влияние на целия интериор на офиса. В случай, че сте решили да има само 1 капандура, нека тя да е над или близо до бюрото ви. Също като лампа през нощта, капандурата осигурява перфектната комбинация от осветление и приятна атмосфера. Освен функционалността, помислете за това как прозорецът на тавана се вписва в дизайна на офиса. На снимките можете да видите множество примери за капандури, които подчертават красотата на тавана и го превръщат в акцент на помещението.

Small-home-office-with-slanted-roof-and-skylight

Unique-home-office-with-a-smart-skylight-design

Why-not-turn-the-entire-roof-into-one-large-skylight

Ceilng-design-adds-to-the-style-of-the-rustic-home-office

Eclectic-home-office-with-an-intriguing-design

Smart-roof-design-lets-in-ample-natural-light
Отвъд очевидното
Добавянето на капандура е много по-лесна задача, когато планирате новия си дом, отколкото ако преустройвате вече построена сграда. Капандурата е като всеки обикновен прозорец- не влияе реално на стила и тематиката на интериора. Но тя може да представи офиса ви в напълно различна светлина, както и да оптимизира разходите на енергия. Със своя еко дизайн, капандурата намалява употребата на изкуствена светлина, а в помещение като офиса, където осветлението е много важно, прозорец на тавана е още по-голямо предимство.
Днес има разнообразие от модерни капандури. Те са в различни форми и размери. Предлагат се автоматични щори, които ще ви предпазват от силната слънчева светлина в определени часове на деня. Помнете също, че колкото по-качествена е капандурата, толкова по-доволни ще сте от нея!

Art-studio-and-home-office-connected-with-the-outdoors-through-glass-doors

Gorgeous-Midcentury-home-office-with-skylight

Let-the-light-shine-in-from-the-haven-into-the-home-office

Attic-home-office-with-ample-space-and-natural-light

Light-up-the-small-workstation-with-a-beautiful-skylight

Midcentury-home-office-next-to-the-master-bedroom

Traditional-home-office-with-warm-wooden-surfaces


Източник: http://www.decoist.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.