Днешно време хората търсят нови и нови идеи как да улеснят бита си, как да направят мечтания дом. Освен обичайните интериорни решения, можем да срещнем някои не толкова стандартни, а даже и доста смели. Такъв е и случаят с този дом в Лондон. Всички знаем колко пренаселен е градът, колко са високи цените на жилищата. Затова собствениците на Shoreditch Warehouse conversion са открили начин да се справят с този проблем. Те са трансформирали стар склад в напълно обитаемо жилище, при това доста красиво и удобно! Така, те са спестили доста, а в същото време са запазили старата конструкция като историческо наследство. В това им начинание са им помогнали дизайнерите от Chris Dyson Architects.
Основна част от реновацията на склада включва пълното преобразяване на задната страна на сградата. Отстранена е барака за да се освободи място за направат ана частен двор, ограден от високи стени. Това място предлага не само спокойно уединение за собствениците, но и позволява на слънчевата светлина да огрява кабинета на приземния етаж. Цялата къща е доста светла благодарение на големи прозорци, а цветовата тема е в неутрални тонове, които позволяват на интересните акценти като тухлените стени, да изпъкнат. Множество елементи са запазили духа на първоначалната сграда- тухлени стени, вратите са с метални рамки, както и множество други интериорни решения във Винтидж стил. За шкафовете и полиците са използвани естествени материали.
Смело можем да кажем, че този дом е съвкупност от противоположности, смесващ различни стилове. От една страна е старата сграда, но обзаведена много съвременно. Част от интериора е модерен, а друга- Винтидж. Можете да видите романтични Рустик елементи, както и по-груби елементи в Индустриален стил. Но е едно е сигурно, резултатът е изключително оригинален и красив!


Източник: http://www.decoist.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.