Много съвременни жилища са вдъхновени от минимализма. Минималистичният стил предполага, че всичко е опростено, няма нищо излишно и крайният резултат е много изчистен и стилен. Затова и мебели като висящи легла и конзолни маси стават все по-популярни. Освен, че конзолните маси са много елегантни и удобни, те създават много интересен ефект, сякаш се носят във въздуха.
Понякога конзолната маса е продължение на кухненския остров. Така кухнята и трапезарията се сливат. Има варианти те са да направени от един материал и на едно ниво без да може да се определи, къде свършва плота и къде започва масата.

wood-cantilevered-countertop

В други случаи конзолната маса е на по-ниско ниво от кухненския остров, за който е прикрепена. По този начин се получава разграничение между двете повърхности и между зоната за готвене и хранене. Отново може да е използван един материал за направата им или различен.

white-pantone-chairs

Възможно е разнообразие от комбинации при свързването. Както казахме, масата да е продължение на плота или да е перпендикулярна, така че цялата конструкция да образува Г-форма. Друга интересна маса е тази свързана перпендикулярно към плота, но посредата. Обикновено, този дизайн на конзолна маса се изработва по поръчка.

cantilevered-glass-extension
Много ни допада и масата свързана към кухненския остров във П-форма. Тя е с по-минималистичен дизайн и често се използва и като бар плот. Добавете няколко високи бар стола и сте готови за парти!
Не винаги конзолната маса е свързана към друга мебел. Тя може да стои свободно в помещението. Тези маси често са с авангарден дизайн, подхождащ на модерния интериор. Те наблягат на формата, а не на цвета.

kitchen-island-cantilevered

В по малки помещения, за да се спести място, конзолната маса е прикрепена към стената. И въпреки ограниченото пространство, може това да се превърне в много артистичен и стилен кът за хранене.

black-ghost-chairs-cantilvered-table

Не може да не споменем и екстравагантните модели на Atelier JMCA. Те са подходящи за дълги помещения и могат да служат както за маса, така и за бар или кухненски плот. Но най-специалното при тях е формата им – призма. Този артистичен дизайн на маса е чудесен избор за луксозен дом.

long-cantilevered-prism-table


Източник: http://www.homedit.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.