Интериорният дизайн на офис пространствата обикновено е съобразен с предмета на дейност на компанията, с личните предпочитания на собственика, но защо не и с модните тенденции. Този елегантен дизайн на офис, ситуиран в гр. София, ни завладява със своята спокойна и гостоприемна атмосфера, съчетана с функционална работна среда, съвременна визия и стил.

дизайн-на-офис-7
Фотография: Яна Блажева

Проектът е дело на интериорния дизайнер Десислава Иванова (www.aulystudio.com). Офисите се намират на 2-ри и 3-ти етаж от бизнес сграда – всеки от които съответно с площ от 90 кв.м. и 135 кв.м.

дизайн на офис
Фотография: Яна Блажева

Представителната част на офиса е с дизайн, насочен основно към посетителите на компанията и осигурява необходимите удобства за срещи и разговори. На разположение са две конферентни зали, като за оформянето на голямата конферентна зала е премахната стената между двете малки помещения. Приемната е зона за неформални срещи и изчакване, и за там е предвиден уютен кът с мека мебел. Малките масички за кафе внасят ретро вълна в помещението. Обособен е и кът със свещи, който създава усещане на спокойствие и уют. Линиите са изчистени и няма излишни предмети или детайли.

дизайн-на-офис-5

Използваните щори позволяват във всички помещения да се запази дневната естествена светлина, която влиза през големите прозорци. Терасата предоставя разкошна панорама. Там са ситуирани и два къта за почивка. Дизайнерката е подбрала страхотни цветове за него – свежи и релаксиращи, чудесни за творческа кафе-пауза.

Фотография: Яна Блажева
Фотография: Яна Блажева

Работният офис е така организиран, че да отговаря на начина на работа и потребностите на екипа. Използваните офис мебели са съобразени с цялостната цветова концепция. Те са с модерен, изчистен дизайн.

дизайн на офис
Фотография: Яна Блажева
дизайн на офис
Фотография: Яна Блажева

На разположение е и кухненски кът – решението на дизайнерката е за минималистичен, изчистен интериор. Банята е стилна и елегантна – също в бели цветове.

дизайн на офис
Фотография: Яна Блажева
дизайн на офис
Фотография: Яна Блажева

Помислим ли си за офис, основният образ, който ни изниква, е сиво пространство с бюро, стол, няколко секции и мебели за съхранение, които по-скоро правят интериора студен, пасивен. Основната идея зад проекта на Десислава Иванова е да създаде едно уютно усещане в класическия образ на съвременния офис, като определено е сътворила една приветстваща и приятна работна среда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.