Търсили ли сте начини да извлечете максималното и да използвате възможно най-пълно вашето малко жилище? Всяко едно от тези четири жилищни пространства заема площ по-малка от 27 кв.м, но съчетават невероятно количество индивидуалност, цветове и вдъхновение. Ще видите многофункционални мебели и находчиви решения за съхранение, интелигентна организираност и изобилие от идеи, които можем да осъществим сами. Нека да погледнем как тези компактни интериорни проекти предлагат комфорт и удобства и в по-ограничените пространства.

modern-30-square-meter-apartment-600x420

small-apartment-color-themes-600x420

Интериорът на първото малко жилище, разположено на 26 кв.м, се определя от интелигентното му оформление. Разпределението на апартамента е просто и компактно. Дневната и офиса споделят своите пространства безпроблемно, а от кухнята, освен включения кухненски бокс, има и красив изглед през прозореца. Отделно вградените части в коридора дават възможности за складирането на гардероб, хладилник, книжни рафтове, без да нарушават пространството. Пастелните синьо и зелено, като цветове, вдъхновени от природата, създават усещане за хармония и простор. И не на последно място като щрих – огледалата, които допълват чувството за светлина и простор.

green-and-blue-small-apartment-600x420Ако винаги сте имали съмнения и притеснения относно използването на цветове в малки пространства, разгледайте второто предложение, също с приложен архитектурен план. Тук архитектът смело и със замах е съчетал различни цветове при обособяването на отделните пространства, без обаче това да натоварва възприятията ни или пък да ограничава жилището.

concrete-planters-600x420

Този дом е предназначен за млада жена. Акцентът безспорно са меките, неутрални светли тонове и изразеното скандинавско влияние. В рамките на 30 кв.м имаме едно невероятно усещане за простор, като разделението между всяко пространство е наистина вдъхновяващо. Играта с геометричните форми и лъскави и огледални повърхности, дори и при лампите, е една реплика към разкоша, уюта и лукса дори и върху ограничени пространства.

colorful-small-apartment-600x420

 

small-kitchen-inspiration-600x424

chevron-backsplash-tiles-600x424

Великолепно, с усещане за простор и наистина ефективно! Така изглежда изчистеният дизайн, с лек син акцент, печатарска картина, вдъхновена от типографията и разбира се, тухлите по стените като характерен елемент на този също с ограничена площ апартамент.

exposed-brick-in-small-spaces-600x337

compact-small-apartment-ideas-600x337

 

Източник: www.home-designing.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.