Разгледайте тези 7 великолепни идеи за градината и посрещнете дългите дни на открито! Пролетта е тук, става все по-топло и имаме чувството, че трябва незабавно да подновим интериора и екстериора. Получаваме вдъхновение да почистим, да освежим и да се организираме. Има един тон работа за да направим пролетното почистване вътре. Но градината също се нуждае от това да ѝ придадем по-добър вид. Защото няма по-голяма мечта, свързана с пролетта, от това си представим как седим навън на верандата с приятели.

идеи за градината 6

1. Направете опис на вашите налични градински мебели
Преди да се запътите към магазините или дори списъците с вдъхновение, направете равносметка на това, което вече имате. Какво трябва ремонтирате и това, което се нуждае от подмяна? Предсезонните продажби може да са удобен момент да се направят покупки. Тъй като градината е продължение на дома, когато слънцето е вън, изберете предмети, които продължават потока на вашия стил от интериора.

идеи за градината 9

2. Насадете трайни насаждения
Преди това обаче се отървете от първите плевели.
Докато много условия могат да засегнат оцеляването на растенията ви, това е най-лесният начин да се гарантира, че вашите растения ще оцелеят през целия сезон.

идеи за градината 103. Изградете огнище
Създаването на индивидуално огнище за вашия двор, използвайки евтини материали, е изненадващо лесно и огънят е идеален за забавление късно през нощта във вътрешния двор, когато температурите падат. Той също така се превръща в миг във фокусна точка и място на двора, около която всички се събират.

идеи за градината 2

4. Създайте повече сянка
Ние знаем, че това, което ни тегли да прекарваме повече време навън през топлите месеци, е очевидно слънцето, но да сме изложени през целия ден на слънцето, не е добра идея. Не се чувствайте ограничени да използвате просто само един чадър за двора. Има толкова много по-стилни опции за осигуряването на сянка: закупуване (или изграждане) на пергола за сядане и хранене или висящ голям чадър.

идеи за градината 12

5. Нека бъде светлина
Докато съвременното осветление може да бъде скъпо и трябва да се монтира от специалисти, има много неща, които можете да направите, за да се създадете атмосфера евтини градински осветителни тела – понякога с помощта на елементите, които вече имате в дома си. Окaчване на дърветата с низ светлини създава омагьосващ ефект. Допълнете с висящи фенери или кафез с цяла поредица от светлини – това ще добавя концентриран изблик на кънтри яркост. Захранвани от слънчевата енергия или LED светлини на определни места могат да осветят градинската пътека и да очертаят ръба на вътрешен двор.

идеи за градината 7

6. Използвайте завеси в градината
Създайте усещане за стая просто чрез добавяне на завеси, които напълно или частично да ограждат откритото пространство и ще почувствате градината по-съкровена. Изберете по-плътен плат, който ще има по-голяма издръжливост. Белият цвят е чудесен избор.

идеи за градината 8

7. Добавете дзен усещане
Добавете вода или камбанки, които при вятър генерират успокояващи звуци. Или създайте свое лично пространство далеч от съседите като стратегически засадите дървета или добавите висящи кошници.
Доказано е, че прекарвайки повече време сред природата, то тя има възстановителни ефекти върху ума и тялото, така че защо да не създадете пространство във вашата градина, където можете да се отпуснете, да направите малко йога, да почетете книга, и като цяло просто да „изключите“ за малко време.

идеи за градината 3

идеи за градината 11

Последната стъпка, разбира се, е да оставите телефона си вътре и да се насладите на плодовете на труда си.

идеи за градината 4

Споделете с нас коя от всички идеи за градината ви е любима.

Източник: freshome.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.