Идва време когато решаваме да реновираме дома си. Това може да е защото нуждите ни са се променили или пък сме купили жилище, нуждаещо се от ремонт за да се превърне в мечтания дом. Лесна ли е реновацията? Истината е, че не е! Трябва да обмислите и да направите много неща, някои от които дори преди да започнете със същинската реновация.

Понякога хората просто купуват къща, без да имат идея каква ще е цената на целия проект, времето нужно за да се изпълни, в каква последователност трябва да се случват нещата, както и добавената стойност на жилището след ремонта. Но, ако сме наясно с всичко това, може да си спестим много главоболия. За тази цел обобщихме основните моменти от този процес, като включихме снимки на успешни ремонти за повече нагледност!

1. Неясни причини за реновацията

1-why
Защо правим реновацията? Какво ви накара? Сигурни ли сте, че искате да промените части от дома си и сте готови да платите за това? Обмислете причините, които ви мотивират. Правите го защото има нужда или просто защото искате? Не казваме, че е грешно да ремонтирате дома си, само защото имате нужда от промяна. Но преди това преценете колко време и средства ще ви коства това. Също, ако не възнамерявате да живеете в тази къща, не правете ремонт, който може да отблъсне бъдещите купувачи.

2. Нереалистичен бюджет

2-budget

Когато планирате бюджета за реновацията, се уверете че е реалистичен и не е твърде малък. Преди да го изготвите, направете списък с всички неща, които ще се купуват. Ако не сте сигурно, консултирайте се с изпълнителя на проекта ви. Имайте предвид, че винаги излизат допълнителни разходи, така че включете и тях, дори и да не знаете какви точно ще са! Едва когато сте напълно готови с бюджета, преминете към следваща стъпка. Погрешно е да започвате работа без да знаете колко ще ви струва. Може да се наложи да прекъснете посредата, което няма да е много приятно!

3. Не сте сигурно какво точно искате

3-unsure
Определете какво точно искате да постигнете с реновацията. Как искате да изглежда къщата ви след това? Трябва да сте сигурни дали искате дървен под или плочки. Какъв точно да е кухненския остров? И това са все решения, които се взимат преди почване на работата. Обсъдете всички детайли с изпълнителя на проекта, за да върви гладко работата и да няма неприятни изненади. Освен това, така ще можете по адекватно да планирате времето за изпълнение, както и цената.

4. Наемане на фирма без проучване

4-contractor
Сега, когато сте убедени, че ще ремонтирате, е време да изберете кой ще го направи. Бъдете разумни в избора си. Веднъж получили оферта от дадена фирма, не е нужно да се съгласявате веднага. Направете проучване, проверете предишни проекти на фирмата, както и не е лошо да избирате между няколко фирми. Така ще получите най-добрата цена, но и търсеното качество. Все пак не бихте искали да дадете парите си на вятъра, нали?

5. Твърде лично

5-personal
Какво имаме предвид? В случай, че не планирате да живеете в тази къща за дълго време, не реновирайте интериора по начин, който допада само и единствено на вас. Следващите собственици едва ли биха били очаровани от стени в черно или друго нестандартно интериорно решение. Такова би свалило цената на дома ви и ще го направи по-труден за продаване!

6. Твърде модерно

6-trendy
Няма нищо лошо в модерния дизайн, но недостатъкът му е, че може бързо да излезе от мода. Най-добрият вариант е да изберете модерни акценти или украса, която може да се променя от време на време.

7. Реновацията не пасва на останалата част от дома

7-match
Избегнете чувството, че сте на различно място в зоната на реновацията. Освен това, не би изглеждало много добре, ако изберете модерен дизайн, а прозорците и вратите са винтидж, нали? Направете така че цялата къща да е в унисон. Дори пристройките е хубаво да пасват на останалата част от интериора. Балансът е в основата на перфектния дизайн!

8. Спестяване от неща, които не виждаме

8-economize
Не само нещата, които са пред очите ни, трябва да са добро качество. Скритите неща е добре също да са качествени. Това включва водопроводната и електрическа система. Защо ви е красива луксозна баня, ако протече и плочките се надигнат. Запомнете, че това е много важно. Функционалността и дълготрайността са преди визията!

9. Пренебрегване на сигурността

9-safety
Сигурността е от огромно значение. Имайте предвид, че когато правите ремонт ще сте заобиколени от инструменти и опасни материали. Уверете се, че зоната на реновацията е подсигурена и най вече, че няма деца наоколо! Ако правите ремонта сам, внимавайте с електричеството, тежките предмети и опасните инструменти.

10. Нямате разрешение

10-permit
Ако планираният ремонт се нуждае от разрешение, осигурете го, защото в последствие може да си навлечете много главоболия, включително финансови санкции. Със сигурност, разрешението не е било включено в бюджета ви. Освен че ви коства допълнителни пари, може да се наложи да спрете работа, докато го издействате. Но спазването на правилата и законите е важно нещо и е във ваш интерес!
И така, мислехте че планираният ремонт ще е лесен? Истината е, че може да ви докара главоболие! Но ако планирате всичко предварително, направите подробен план и бюджет, добрият резултат ви е гарантиран! Надяваме се, че сме ви били полезни!


Източник: http://homedesignlover.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.