Тенденциите за 2017 са много вдъхновяващи и (за щастие) не изискват да правите основен ремонт на дома ви. Изминалата 2016 година беше годината на вдъхновения от Скандинавските страни интериор – от завесите до диванa и плочките в банята. Какви ще са тенденциите в интериора през тази година? Дизайнерите Martyn Lawrence-Bullard, Young Huh и Beth Diana Smith споделят тяхната прогноза, като предлагат и няколко лесни съвета за това как да приложим тези трендове сами удома. 

Зелено, зелено
Според интериорния дизайнер Martyn Lawrence-Bullard зеленият цвят е отново актуален. От жълтозелено да изумруд, оттенъка може да се използва в целия дом, независимо дали ще се използва за цвят на стена, или пък ще е един зелен килим. Ако не сте прекалено запалени по идеята за използване на зелено в големи дози, дизайнерът има предложение: „Добавете наистина забавни изумрудени стъклени чаши към белите си чинии и изведнъж ще получите актуален декор.“

тенденции

Тропически принтове
Не е тайна, че интериорният дизайн взема сигнали и вдъхновение от модните подиумите. Принтовете ще продължат да присъстват в тапетите и дизайнерски текстил.. Но не се притеснявайте, ако например завесите с принтове ви идват в повече и са нетипични за вас. Винаги можете да си купите обикновен семпъл диван и го украсете с нови възглавнички. Това е просто като закупуването на класическа дрехи. Винаги можете да я освежите с нова чанта и обувки.

тенденции тенденции

Микс от мрамор и месинг
Мраморът и месингът ще продължат да доминират през 2017 г. Ще наблюдаваме тази тенденция както за кухни, така и за бан. Тази комбинация от много естествена и чиста- представете си бял мрамор и индустриалният тон, който месингът носи.

Приглушени цветове
Мисълта за смели цветове навсякъде в дома ви кара ли ви да чувствате безпокойство? Не се притеснявайте – неутралните цветове ще са на дневен ред без 2017. Бяло, бежово, светло сиво, бледо розово са актуални.

Нестандартно осветление
Тази година мислете за осветлението като аксесоар във вашия дом – това е идеалният начин да покажете своята уникална чувствителност към дизайна. А едно нестандартно осветително тяло ще изглежда страхотно в трапезарията ви.

Сиви нюанси (50 нюанса сиво)
Сивият цвят беше актуален цвят през 2016 г. в интериора и ще продължи да царува и през 2017. Ще видим различни тонове на сиво, много сиво и бяло и сиво в по-дълбоки и тъмни нюанси. Това е цветът, който допълва пълния спектър от нюанси, от смело червено през зелено както и меките тонове на слонова кост.

Бронз
2017г. ще донесе много бронзов метал, който затопля всяко пространство и същевременно внася доза класически тон. Може да бъде използван в осветлението и куп аксесоари, независимо дали това ще са вази, лампи, или декоративни купички за кухнята.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here