Усещате ли вече полъха на лятото? Ако сте нетърпеливи и искате по-скоро то да дойде в дома ви, ето и нашите идеи как да се подготвите и да донесете тази атмосфера във вашето лично пространство. С тези цветове жилището ви ще изглежда освежено и напълно в унисон с наново пробудената природа. Най-елегантният и стилен начин да аранжирате дадено пространство е като около един основен цвят наслагвате негови нюанси и сенки, придавайки завършен вид на общия изглед. Ключът е в изграждането на подходящи цветови схеми и перфектното им комбиниране.

цветен интериор

Като започнете от ярките и огнени палитри до успокояващото синьо, следвайте и нашите напътствия…

Жълто – не е най-лесният цвят за декорация, но ако изберете правилните нюанси, стаята придобива слънчев и вдъхновяващ вид. Използвайте наситеното жълто внимателно, като го ограничите само на определени места, иначе цветът ще завладее стаята и така може да промени и възприятието ни за нея. Следвайки цветовите комбинации, боядисайте някои ключови мебели в избрания от вас цвят. Останалата част от обзавеждането оставете в свежи бледи и естествени нюанси. Изберете почти бели, сиви, каменни или пясъчни нюанси за по-голямата част от стените, пода и мебелите, за да компенсирате господстващото жълто. Може да хвърлите интересни акценти и с въвеждането на смели щампи и модели на възглавници.

gallery-1456521883-landscape-1428092448-cl-colourblocking-00211final-preview-620x620

Оранжево – един по-съвременен избор от силните червено и оранжево действа най-добре, като се използва в умерени количества, но като смел щрих на стена, стълбище или около камината. Комбинацията с геометрични и етно елементи дава един драматичен фон. Оставете стените, дограмата и пода бели или в заглушени и неутрални нюанси, като акцентирате смело с шарени аксесоари и комбинации в наситено оранжево или портокалово.

68cfdd5caee5dfd77938ef3d81fa10a4 72d173b1b51b144cf0b7b1da663bceea

Зелено – свежото зелено е удачно да се използва в стаи, които водят навън или са като връзка към градината. Един добър начин да не остава чувство на тежест е като използвате по-бледи и свежи нюанси за част от стената и комбинирате с естествени материи и цветове – като дърво, върба или ракита. Изберете си оттенък на зеленото, който да минава през цялата стая, като оживите с деликатни ботанически щампи и модели. За подови покрития използвайте естествени материи като сезал или влакна от кокосов орех. Дървените или боядисани рустик мебели може елегантно да съчетаете с аксесоари и щампи, които да напомнят за природата и настъпващото лято.

цветен интериор

цветен интериор

цветен интериор

 

Синьо – ако изберете меко, пастелно сиво-синьо и оцветите всичко в една стая с този оттенък, резултатът ще е успокояващ. Тази схема е подходяща за по-малки стаи. Като оставите тавана и пода в бяло и допълните с бледо боядисани мебели, тази комбинация дава ефирност и отразява светлината, като същевременно дава и усещане за топлина. Комбинирайте с памучни постелки и покривки, като смесите широка гама от нюанси на синьото. Леко и светло настроение ще придадете с фин порцелан и изделия от стъкло. Не забравяйте, че основната идея е с тези цветове да докарате лятото във вашия дом и така да подчертаете отново свежестта, светлината, топлината и радостното настроение.

цветен интериор

цветен интериор

цветен интериор

 

Източник: www.housebeautiful.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here