Проследяваме зрелищната трансформация на апартамент от 59 кв.м. Вижте как екип дизайнери превръща захабен и мрачен малък апартамент в просторен, модерен и приветлив дом. Ако искате да надникнете в първоначалният вид на апартамента, погледнете края на статията, където ще видите един стандартен тъмен и претъпкан апартамент – вид който ни е до болка познат.

Стените към всекидневната и кухнята са съборени, за да пропуснат дневна светлина към цялата вътрешност. Така не само физически мястото става по-голямо, а и визуално. На помощ идва белият цвят, открита тухлена стена също в бяло, както и белите мебели, разбира се. Изненадващо, но бялото не прави обстановката стерилна. Защо? Разбира се заради комбинацията с топлият цвят на дъб, предпочетен за пода и плота в кухнята. Комбинацията бяло-дървесно е характерна за скандинавския интериорен стил. Към това, дизайнерите са добавили червени акценти и малки по размер мебели в светло сиво.

Вместо да сложи класическа черна дъска, тук дизайнерът е предпочел стенна облицовка, върху която може да се пише с тебешир, доста сходна с повърхността на училищна дъска. Това е великолепна идея, особено ако имате деца. Тук, облицовката е в кухнята, където можете да си оставяте тайни съобщения или да записвате рецепти, но можете да облицовате която и да е стена в апартамента си, винаги ще получите добър резултат.

Поради ограничен бюджет, а и за малко по-индустриален вид, осветлението е решено с крушки, които просто висят без лампион. Понеже фоайето и кухнята са непосредствено до входната врата, не е трудно да предположим, че това ще са едни от най-замърсените повърхности в апартамента. Дизайнерите са се спрели на настилка в сиво, бяло и черно на геометрични фигури от материал, който лесно се почиства. Цветовете и геометричните десени правят помещението модерно и динамично. В спалнята има интересен елемент – часовник-библиотека. Самото легло няма табла, а борд от дърво, което придава усещане за повече текстура. Освен това е интересна добавка към цветната палитра на помещението.

Източник

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.