Погледът ни се спира на два апартамента, свързани в едно и тяхната малка, но перфектна кухня, напълно преобразена от дизайнера Милагрос Агуеро. Вижте как го е постигнал и грабнете тези полезни идеи, които ще ви вдъхновят.

Първото предизвикателство е светлината. За да има достатъчно естествена светлина дизайнерът избира да сложи два вместо един прозорец, които гледат към всекидневната. Другият трик, които ще накара кухнята ви да изглежда значително по-голяма, е основният цвят в нея. Тук цветът на вградените мебели и шкафове е бял, за да придава повече свежест и простор. В услуга на тези усещания са и липсата на типичните шкафове на нивото на погледа ви, е с едно изключение, но там пък се намесват матираните вратички. Така че дори малкото окачени шкафове са доста прозрачни. Всички кухненски уреди са вградени и маскирани с вратички, за да пестят място и да създадат хомогенен завършек.

За да не получи кухнята онзи стерилен привкус, заради употребата на толкова много бял цвят, дизайнерът е избрал тапети в ситен шах-мат с леки резидави оттенъци, а масата и столовете са в дървесен топъл цвят. 

Уместно е, когато боравите с малко пространство, да избягвате безпорядъка. За тази цел намерете прегради за шкафове и организирайте всички прибори в едно две чекмеджета с разделители, хубаво ще е да намерите места на всички сервизи някъде из шкафовете, не би било добре да ги изложите на показ. Не и ако са бели, разбира се! Можете да намерите всякакви видове дървени органайзери или да си измайсторите подобни от фазер.

В този бял рай, няколко саксии с билки не биха навредили, а напротив, ще внесат така нужната нотка зеленина и свежест. Всичко що е инокс може да остане на открито, тенджери, тигани и прочие. Това се отнася и за дървените елементи, които ще се съчетаят добре с основата на кухненската маса и столовете.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.