Събрахме 3 умни идеи за малък апартамент с оптимален дизайн! Проверихте ли галерията?
Животът в малък апартамент предполага напълно различно светоусещане. Липсата на достатъчно място за мебели и вещи от ежедневието прави всеки избор, пред който се изправите, доста по-изискващ.

Подбрахме три компактни апартамента, чийто дизайн усвоява напълно скромната им площ с помощта на семпли цветови схеми, техники за пестене на пространство и отварянето на мултифункционални ниши. Въпреки възраженията относно площта им, нито един от тези апартаменти не прави компромис със стил или характер. Предлагаме ви няколко идеи, които може би са добро начало ако ви предстои обзавеждане на малък апартамент.

Този прекрасен малък апартамент няма супер открит архитектурен план, което е популярният подход в наши дни, но все пак създава усещане за простор. Интериорът е разделен на две части, всекидневната е до входа, а по-уединените помещения са зад декоративната преградна стена. Кухненският кът е облян в светлина благодарение на големия прозорец, а холът е в по-тъмната част на стаята, което го прави много уютен. Понеже нямате много място за декоративни елементи, решението е да превърнете функционалните ежедневни предмети от бита в декорация. Тук малкият комплект за чай е отличен пример за това. Добрата организация и подредба в малкото жилище е ключова, за да постигнете желаният минимализъм. Отлична идея са ракитените кошници в ролята на чекмеджета, поставени под ниският рафт. А стената до дивана разкрива нови възможности за съхранение на вещи. Регулируемата интериорна лампа пък ви предлага допълнително светлина за много и различни цели.

Уютната маса за хранене разделя пространството на всекидневна и кухня. Масата може да служи и за допълнителен кухненски плот. Вградените дървени мебели тук идват на помощ при липсата на пространство. Спалнята е от другата страна на преградната стена, а малкият коридор, водещ до банята, има вградени рафтове и е на практика гардероб. Благодарение на хитрите нощни лампи с въртящо се рамо, можете да осветите две помещения по желание. В другата част на спалнята откриваме малък домашен офис – семпъл, функционален и персонализиран.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.