WOOD&WHITE представлява интериорно решение на двустайно жилище, собственост на млада двойка. Този артистичен апартамент се намира в стара тухлена сграда, разположена в красивата морска градина на Бургас, на няколко крачки от плажните алеи.

Същестуващото разпределение предлага ниска степен на функционалност и комфорт, което налага нуждата от цялостно преустройство и преорганизиране на неголямото пространство, от близо петдесет квадратни метра. Изцяло новото решение организиращо двустайният аристистичен апартамент, съчетаващ в себе си висок комфорт и максимална функционалност.

Архитектите от INVICTUS ARCHITECTS получават пълно доверие, като голяма част от изпълнението остава скрито за собствениците до последния момент, когато, след търпеливо очакване, с изненада пристъпват в своя нов дом.

Работният процес по изграждането трае близо година, като включва цялостна реконструкция, подмяна на всички инсталации, както и прилагане на обща шумоизолация. Любопитен факт от изпълнението е, че отстраненият стар, дъбов паркет е използван за направата на голяма част от елементите на завършеното жилище, като препратка и уважение към миналото и неговото отражение в настоящето.

Интериорното решение представлява съчетание от модернистични авторски елементи, организирани в пространство, с изявени препратки към индустриалния и винтидж стил. Основният мотив в изграждането на проектната концепция е използването на топлотата и характерността на ръчно обработената, естествена дървесина, в комбинацията й с чистотата на белите форми и футуристичността на авторски метални елементи. Ествествените материали са умело комбинирани с акценти, подчертани със светли и топли цветове. Преминаващата през цялото жилище бяла тухлена стена обединява пространствата, като носи усещане за завършеност и уют.

Авторска стенна композиция, скрито осветление, както и вниманието към детайла, допълнително обогатяват и осмислят цялостно пространството. Финален щрих придава семпла аранжировка, част от която е и автентична корабна карта, осигурена от едно от далечните пътувания на собственикът-капитан.

Всички мебели и елементи от интериорното решение на този артистичен апартамент са предмет на индивидуална ръчна изработка, по проект на арх. Свилен Бонев.

Интериорен проект: Invictus Architects

Декорация: Non Cliché Събитийно Ателие

Фотограф: Николина Бахчеванова

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.