Топлите дни идват, а с тях и настроението и вдъхновението да “пренастроим” интериора в дома и да сме готови за астрономическото лято… Привестваме новия сезон с колкото нова, толкова и стара тенденция – тропик интериори.

Тропик вълната отново се завъртя като тенденция – както в интериорния дизайн, така и в модния бранш. Навсякъде, където погледна, виждам ананаси, кактуси, отпечатъци от бананови листа, филодендрони, неонови и ярки цветове, папагали… Списъкът продължава. Така че днес реших, че ще ви дам малко тропическо вдъхновение за вашия дом ще ви покажа как можете да постигнете много лесно тропически облик на дома.

Не мисля, че любовта ми към ананасите ще изчезне скоро, да не говорим пък за любовта ми към зеленината в дома –  затова тропик тенденцията е идеална за мен.

Популярността на ананаса в интериорния дизайн и влиянието му върху дизайна на мебелите от петдесетте години доведе до тази тропическа тенденция. Прекомерната употреба на отпечатъци от листа, фламинго и летните светлини дават въздух и ексцентричност на всяко помещение – просто не можете да подминете тази прекрасна идея!

Няма съмнение, че това е тенденция за тези, които обичат да правят изявление, за тези достатъчно безстрашни и смели хора…

Независимо дали ще използвате тропик акценти в екстериора или интериора, важно е да постигнете баланс във всяко помещене.

Тази тенденция стои чудесно във всяка стая, но съм голям фен на създаването на тропик акценти в банята или коридора например – представете си екзотичен тапет във банята…

Тропическите отпечатъци са хит това лято. Тази експлозия на цвят и хаотичен микс от цялата флора и фауна на плажове, гори, градини, острови ни накара да се наслаждаваме на горещия сезон правилно.

Не е нужно да променяте целия интериор само за да включите тази тенденция. Не го усложнявайте. Не всички ще искат да гледат ананаси за дълъг период от време, затова не се чувствайте като че ли трябва да преосмислите цялата си интериорна схема само за да включите тази тропик тенденция. Защо да не добавите тропически акценти, които да допълнят съществуващата схема на интериора?

Разгледайте идеите за тропик интериори, които подбрах за вас в Галерията. Освежете дома си със сочна смесица от цитрусови нюанси и нестандартни цветове това лято!

Останете вдъхновени!…

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.