Самотните малки ъгълчета и мънички жилищни пространства изискват подобаващи мебели и иновативни декорации. Идеята за рециклиране и повторно използване съвпада по перфектен начин с тази концепция; не само вертикалните саксии-палети заемат наистина ограничено пространство, те са също изключително евтини, особено ако са направени по направи-си-сам начина; освен това те се оказват перфектната декорация и н ай-удобните и използвани саксии, които някога сте виждали за Вашите растения и красиви цветя. Може да създадете почти всякакъв дизайн какъвто си поискате стига да пасват на стената, отредена за тях, и на цялостния изглед на Вашия дом.
Ако сте заклет фен на градинарството, може да използвате Вашите направи-си-сам саксии от палети, за да отглеждате всякакви видове малки плодове и зеленчуци като ягоди, боровинки, грозде, моркови, лук; всъщност, каквото си пожелаете! Тези вертикални саксии са пълни с вкусни билки, зеленчуци и плодове и ще изглеждат на мястото си закачени на балкона или на стената на кухнята Ви.
Все пак бъдете внимателни с ядливата продукция растяща в саксиите, тъй като палетите, които използвате трябва да нямат никакви бубулечки или химикали, за да не навредят на растенията и съответно на Вас самите. Освен това трябва да знаете точно от къде сте взели палета втора употреба, тъй като някои са използване на превоз и пренос на опасни за здравето субстанции и материали или направо отровни вещества; така че добре поучете въпроса!
Накрая, може да използвате Вашия палет както си е или го разглобете, за да създадете някоя уникална форма или конструкция, която да привлече вниманието на всеки и всички. Може също да поставите палета във вертикална позиция и да го използвате вместо полици за поставяне и съхранение на различни и многобройни саксии. Каквото и да изберете, боядисайте палета в любимия си цвят или, поне, нанесете покритие, което ще защити саксията и ще я направи доста издържлива, дай Боже, за години напред!
Като цяло, саксиите от палети са едно екологично решение за отглеждане на цветя, билки и всякаква продукция годна за консумация; няма ли да сте очаровани да имате всички необходими съставки, от които се нуждае Вашето вкусно ястие, на една ръка разстояние в задния Ви двор или на балкона.

Източник: http://www.99pallets.com/pallet-planters/5-diy-vertical-pallet-planters/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.