Ето ни отново с куп интересни и полезни идеи, този път за това, как да се справим с хълмистата градина. Ако на пръв поглед това ви изглежда трудна и неразрешима задача, не се отказвайте и вземете пример от семейство Илейн и Лари Барден. „Когато видяхме двора на съседите, който беше съвсем равен, направо им завидяхме. Идея нямахме как да се справим с нашия хълмист и неравен двор.“ Но те всъщност не се отказват, а приемат този на пръв поглед недостатък като предизвикателство и с помощта на дизайнер и много вдъхновение изграждат един наистина невероятен вътрешен двор със скатове и великолепни гледки, на който сега завижда целия квартал.

59de180b557f343908b8786041606c06

Това е и нашият първи съвет – използвайте неравностите, организирайте откритото пространство на етажи и скатове, с подходящи растения, където да сгушите една открита камина и барбекю и се наслаждавате на срещи с приятели. С един добър предварителен план може да разпределите различните неравности и височини, като използвате подходящи материали.

етажиране на градината

Помислете за кът, който да играе ролята на открита трапезария, където да се събирате цялото семейство или организирате срещи с приятели. Оборудвано с подходящи мебели – пейки или фотьойли, и обградено със зеленина, тази част от градината може да стане притегателен център за събиранията ви. На съседен скат може да организирате кът за детски игри и забавления, а красива пътечка да води до фонтан и обилна растителност. Идеите са наистина многобройни и зависят от ландшафта и вашето въображение. Важно е също да не излизате от общия план и концепция и запазите връзката между отделните обособени скатове на това етажирано пространство.

етажиране на градината

етажиране на градината

Като свързваща нишка и обединяваща идея при планирането и организирането на вашата градина или двор заложете на съпътстващите растения. Подходящата зеленина и различните цветя могат да оформят на няколко нива красиви цветни острови, които да откриват великолепна гледка от всеки ъгъл.

Източник: www.sunset.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.