Интериорът в неокласически стил се откроява с елегантност, артистизъм и финес. Съвременният дом решен в този стил, е всъщност добре изчислена комбинация от класически елементи и модерни акценти.

Тази формула позволява на помещенията да бъдат обединени от функционалността и предназначението си. Модерни семпли дивани и столове за хранене, дискретно и супер изчистено стълбище, свежи идеи за съхранение на вещи и всичко това на изключително орнаментиран и декоративен фон. Дървени панели с богата дърворезба са в абсолютна хармония с гладък мрамор и геометрични десени. 

Допълнителен драматизъм и усещане за царственост му придават красивите обемни полилеи. Изкуството във всичките му класически съвременни форми е на пиедестал в неокласиката- картини, скулптури и фигурки, фрезки и декоративни панели са в изобилие!

Един разкошен пример за начина по който работи неокласическия стил в пространствата е тази спираща дъха всекидневна. Тя е част от къща в Литва и притежава фините черти на неокласиката както и естетиката на неокласическото изкуство. Въпреки богатите орнаменти, напомнящи стая от викторианската епоха, големият портрет притежава хумористична свежа нотка, което връща цялото помещение в 21 век.

Класическата цилиндрична печка-камина на дърва е с изтънчен дизайн и облицовка в бяло и златно, а керамиката е изрисувана и напомняща скъп порцеланов сервиз за чай.

Диванът е тъмен и привлекателно мек, разбира се голям и функционален. Килим напомнящ състарено дърво обединява всичко в едно и осигурява пристан за двойка масички за кафе и два дизайнерски стола.

Високите тавани и френските прозорци са безспорно преимущество на помещението, а многопластовите завеси в различни тонове на сиво помагат внасят динамика в иначе монохроматичния и неутрален интериор.

Неокласическият стил е доста гъвкав и има различни лица. В статията ще ви предложим още няколко трактовки на този тип интериор. Ще забележите елементите, които неизменно присъства и му дават специфика, но ще видите и до къде можете да стигнете с изненадите в него.

Неокласиката притежава един особен разкош и елегантност, едно усещане за изобилие и драматизъм, именно по тази причина има толкова много почитатели в арт средите!

Processed with VSCO with m5 preset

Източник:http://www.home-designing.com/neoclassical-interior-design-inspiration

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.