Скандинавският стил в интериорният дизайн успя да си проправи път към сърцата и домовете на всеки от нас. Той успя да стигне до почти всяко кътче на света със своята непринуденост, чар, изборът на естествени материали и домашният уют, който му е толкова присъщ. Например, в тази статия ще ви покажем три различни интерпретации на скандинавското течение в дизайна. Единият апартамент е разположен в Полша, вторият във Виетнам, а последният интериор е създаден в Украйна. Всеки един има свой собствен дух и ще откриете чувствителни разлики в подхода на дизайнерите, но също така ще видите кои са ключовите и специфични елементи в скандинавския декор.

Апартамент номер едно, например, залага на по- драматичният поглед в скандинавският стил- тъмни дървесни тонове и наситени цветове с много дълбочина. В този апартамент ще видите една постоянна игра в баланса на тъмни и светли тонове.

Разполага с тъмна всекидневна и светла трапезария, облята в естествена светлина в съседство. В центъра на хола виждаме един прелестен дървен дизайнерски стол, който е и акцентът в помещението. Богатите на зелена листна маса стайни растения вкарват лек екзотичен вайб и свежест в целия дом.

Във Виетнам, ни посрещат  топли, наситено кафяви цветове на маслено-бисквитен фон, както и много овални форми в интериора. Плюшен кафяв диван и артистичен комплект масички за кафе в шестоъгълна форма са акцентът в хола. В цветово отношение, акцентите тук са в син или синьозелен цвят.

Изобилстват арки и обли елементи. Скандинавският стил е пречупен през азиатския поглед и дори можем да усетим лек ретро полъх от 50-те години на миналия век в избора на мебели, десени и материали.

В Украйна, виждаме типичният минимализъм на скандинавския дизайн в действие. Дело на талантлив дизайнер, който е искал освен функционалността, апартаментът да запази и своето младежко излъчване.

Тук сканди стила виждаме в цветовете, текстурите и осветлението в дома. Всекидневната разполага с модерен модулен диван- огромен и в няколко цвята.

Стената зад телевизора е с дискретен геометричен десен, който кореспондира с обкова на двете, облицовани декоративни колони в помещението.

Разгледайте трите интериора подробно и разберете как всяко от помещенията във всеки дом се превръща в част от едно концептуално цяло.

Източник: http://www.home-designing.com/adaptations-of-scandinavian-style-around-the-world

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.