Всеки от нас прекарва доста време в банята, независимо дали сте се замисляли или не. Би било хубаво да я превърнем в райско кътче! Представете си, уникална вана, красива и елегантна тоалетка, тоалетна със съвременен дизайн…звучи страхотно нали?

В момента можете да откриете всичко за банята във всевъзможни цветове, размери и форми. Освен задължителните елементи на една баня, тя може да бъде снабдена с шикозен дрешник и дизайнерски кранове за вода.

Другият основен момент пъзела на съвременната баня е осветлението. Както добре знаем, начина по който е осветено едно пространство, е от решаващо значение за атмосферата и настроението, което то вменява.

За да ви помогнем в избор на елементи за баня и сглобяването им в едно ново красиво пространство, събрахме една колекция от бани със съвременен интериор. Тук ще откриете всичко необходимо, аксесоари, идеи за разпределение на пространството, разнообразни комбинации от стилове, санитария и идеи за осветление на банята.

Един от съветите с които ще започнем е да прекарате малко време в разглеждане на фаянс. Ако сте от хората, които завършват деня си с излежаване в гореща вана- поставете ваната си на централно място и нека тя бъде звездата в банята! Изградете красива пътека от фаянс до нея, изберете плочки с красиви мотиви и ги комбинирайте.

Луксозните бани, по-точно дизайнерите на такива използват един трик- легло от речни камъчета.

Искате ли тропическа тема в банята? Ето няколко съвета, за да я постигнете: сложете ваната върху легло от малки бели речни камъчета и я аранжирайте с големи листни растения в каменни саксии.

Добавете дървени елементи- скара в душ кабината или частична ламперия. Нека зеленото и дървесно кафявото са единствените цветни акценти в банята, оставете всички други елементи в неутралната гама.

Може и да прегазите някое друго клише с малко повече смелост. Например, забелязали сте как в повечето бани всички санитарни елементи са залепени прилежно по протежението на стените.

Замислете се, колко вълнуващо би било да ги поставите от двете страни на декоративна преградна стена по средата на банята! Ще получите изцяло ново зониране на помещението и толкова нови възможности!

Източник:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.