Всеки от нас си мечтае да прекрачи домашния праг и да се озове в спокойна и приятна атмосфера нали? Ако и вие сте един от нас, може би чисто белият интериор и минималистичен дизайн са добро начало. Семплият бял интериор помага на съзнанието да се отпусне и да почива, за да обмислите изминалия ден без излишния хаос от шум и обекти. Този стил ви дава възможност да се обърнете към себе си и да размишлявате за наистина важните неща. Осигурете си основните елементи от мебелировката в бяло и ги аранжирайте на чисто бял фон, цялата сцена прилича на чист бял лист, ново начало.

Може би белият интериор, звучи привлекателно за едни, а за други е стерилна болнична обстановка. Е, ще се опитаме да разубедим вторите, защото белите повърхности отразяват светлината и могат да приемат оттенъци. Да, интелигентното осветление и използването на рефлекторни повърхности, могат да превърнат белия интериор в спектакъл от светлина и нежни отблясъци.

Разбира се, можете да добавите приглушени цветни акценти, за да направите цялата среда малко по-лесно-смилаема от приятелите и гостите си например. В този случай виждаме невероятен плетен диван в бледо-жълто и кафяво. Интересният ход тук е, че темата от дамаската а дивана е продължена и в рогоската на пода, като цветна комбинация и оплетка.

Белият интериор е по начало приятел на всякакъв вид стайни растения, защото те се превръщат в чудесен акцент във всяко помещение. Изобщо всеки цвят на бял фон привлича погледа и вниманието. Дори домашната библиотека изглежда като разноцветно произведение на изкуството.

Понякога- като в интериора, който ви предлагаме тук, е страхотна идея да имате едно или две тотално контрастиращи цветово помещения. В този случай, спалнята и прилежащата и баня са обгърнати в мистика и ониксово черно! Не изключвайте контраста, той е силно изразно средство в интерирния дизайн!

Добра идея би било да се възползвате от всякакъв вид интериорни свещи и свещници, защото тяхната светлина е просто магическа в бял интериор.

Друг начин, да разчупите белотата са текстурите. Играйте си с релефа на стените и различни релефни повърхности и материали, това ще направи домът ви очарователен уютен и невероятно релаксиращо място!

Източник:http://www.home-designing.com/2-minimalist-style-white-interiors-to-put-the-mind-at-peace

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.