Има нещо толкова поетично в трансформирането на стара фабрика в съвременен индустриален дом. Дизайнерите вземат нещо порутено и овехтяло и му дават нов  живот и съвременно приложение. Индустриалната атмосфера се превърна в желан елемент от дома, предимно защото позволява на собствениците да го модернизират колкото искат.

Каним ви да се присъедините към нас и индустриалната революция в дизайна! Ще разгледаме един индустриален лофт, разположен в Будапеща, Унгария, който е бивша фабрика. За да получи, мястото по-индустриален вид, хоросановата мазилка е премахната от някои стени като те са оставени на тухла или бетон. Други, са изцяло обновени, чрез декоративни панели, мазилка и боя. Сега, пространството е една смесица от цветове, текстури и геометрични десени.

Както се досещате, този дом има неприлично висок таван. Точно това му позволява да разполага с невероятна домашна библиотека, която напомня за декор от футуристичен филм. Тръбите изграждащи конструкцията са боядисани в черно, а в комбинацията с метални елементи, засилват индустриалния вайб. Разноцветните книги и цветният диван, освежават цялото пространство.

Стената зад телевизионния кът, е решена с релефен декоративен панел. Той, кара цялото помещение да изглежда спретнато и добавя текстура, по изключително деликатен начин. Оригиналните прозорци са оставени открити, за да може естествената светлина да се движи свободно в помещението. Тя се отразява и усилва от белите шкафове, които са модерната нотка във всекидневната.

Всички тръби от оригиналния фабричен интериор, сега са на показ и напомнят за историята на мястото.

Кухнята е като малко цветно бижу, със своите зелени шкафове и червени акценти! Тя има изключително специфично излъчване- смесица от малко ретро, малко рустик и индустриален стил. Появата на съчетанието тухла, дърво и бял фаянс, моментално ви кара да огладнеете! Кухнята и трапезарията са едно цяло, обособени са със стъклени стени. Осветлението също е решено доста умно, така че този кът да бъде винаги достатъчно светъл.

Стъклени стени ще откриете и на други места в интериора. Така са обособени малкия домашен офис и спалнята. Тук, разбира се подходящи плътни завеси идват на помощ в усамотяването!

Този дом е същински извор на вдъхновението!

Източник:http://www.home-designing.com/join-the-industrial-loft-revolution

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.