Скандинавският стил в интериора е супер моден в момента! Причината е повече от добра. Сканди е синоним на чисти линии, бели стени, семпли силуети  в комбинация с акценти, които откриваме в любимия рустик стил.

Скандинавският стил е лежерен, непринуден и винаги носи особеното усещане за дихание на самите пространства.

Ако той ви привлича, тази статия ще ви помогне да редактирате дома си в сканди стил. Ще се разходим из основните помещения на дома и ще ви затрупаме със съвети!

Антре

Скандинавският стил тук казва- чисти линии и внимателно подбрани мебели. Антрето изглежда небрежно организирано, но носи усещане за завършеност. Добра идея е дрешникът да се слива цветово и да не откроява. Забийте няколко куки в стената за окачване на връхни дрехи. Всичко трябва да е максимално функционално и базирано на нуждите, които обслужва.

Всекидневна

Всекидневната в скандинавски стил е амалгама от моден шик и топла, приветлива атмосфера. Бялото е цветът, към който да се ориентирате за стените. Белите стени имат много предимства. Карат стаята да изглежда просторна и спретната, освен това са незаменимо пано за стенна галерия. Практически всяка светлосянка или игра на светлината се превръща в акцент моментално. Задължително вплетете дървесни тонове и зеленина в стаята. Стайните растения в комбинация с дърво моментално правят скандинавската всекидневна по-топла и уютна.

Кухня

Кухнята в скандинавски стил е изчистена и минималистична. Има няколко основни компонента, които спазвайки, ще си осигурите страхотна сканди кухня! Максимално опростени отворени рафтове, тук малкото е повече, светли дървесни тонове за повърхностите- рафтове и плот. Белите шкафове, стени и често кухненски уреди, ще ви дадат най- автентично сканди усещане. Обърнете внимание на осветителните тела. Шантав полилей със закачлива и оригинална форма е супер добра идея! Един елемент, който разчупва минимализма и се превръща в център на помещението!

Трапезария

Сканди трапезарията е семпла. Маса от естествено дърво и бели столове, украшенията са минимални. Няколко снимки и красиви лампиони са всичко от което има нужда трапезарията. Нищо прекалено! Фокусът тук, трябва да бъде върху добрата храна и сладки приказки в приятелска компания.

Спалня

Спалнята по начало е с доста приглушен интериор, които да ни помага да релаксираме. Това е излъчване, което резонира перфектно със скандинавския стил и неговите изразни средства. Дръжте нещата простички- дървен под, голи прозорци, пропускащи максимално количество естествена светлина, меки и обемни завивки. Може разбира се да си позволите семпла помощна масичка, но това всичко! Собствениците на спалните от фотографиите със сигурност притежават повече вещи, които са грижливо прибрани. Обзалагаме се в също толкова очарователен килер.

Баня

Тук се придържайте към основните геометрични форми- кръгове, правоъгълници , квадрати и линии. Белият цвят отново е основен, а и къде да сбъркате с толкова семпли форми? Сложете плетен кош за кърпи и може би тъкана пътечка и готово! Получавате свежа скандинавска баня! Добър ход е да разполагате с отляти ниши в стената на душ-кабината например. Те ще заместят всякакви шкафове и висящи закачалки по супер елегантен начин. Всичко е подчинено на функционалността и комфорта.

Домашният офис

Няма как да пишем за скандинавски интериор, без да спомен някоя окачена на стената глава! Не, не се стряскайте, говорим за арт инсталация на някоя стена. Като например тази глава на лос…това е толкова характерно за сканди вайба! Домашният офис е семпъл- спретнато бюро, което прилежно съхранява всичко необходимо.  Удобен офис стол, настолна лампа и кутии за съхранение на вещи с улеснен достъп! Не е ли всичко от което имате нужда на работното място?

Това е един полезен гид към скандинавския стил, които ще ви ориентира и вдъхнови за интериорни промени у дома!

Източник:https://www.homedit.com/room-room-guide-scandinavian-style/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.