Сезоните се сменят! Когато кокичетата се измушат изпод снега, а дърветата напъпят, нямаме търпение да внесем това пролетно усещане у дома. Сякаш искаме веднага да смените тежката зимна миризма на подправки със свежо и нежно ухание на цветя. За щастие има няколко лесни начина да го постигнем и сме ги събрали тук!

Чист въздух

Ако искате в домът ви да се усеща какъвто и да е аромат, чистият въздух е ключов! Едно от решенията са стайните растения. С богатата си листна маса, те пречистват въздуха и го насищат с кислород, освен това изглеждат фантастично в декора.

Отворени прозорци

Пуснете пролетния бриз у дома и нека отнесе уханието на канела и бор надалеч. Вместо това, ви е необходим дъх на земя и зеленина! Направо ви се ще, да си налеете чаша домашна лимонада и да гледате как се движат завесите пред отворения прозорец в пълно уединение.

Домашен цитрусов спрей

Ще ви издадем скритата тайна на лудостта зад пролетното почистване! Не само, че ще се спасите от натрупания прах през зимните месеци, ще изперете завесите и шалтетата, тази пролет- ароматизирайте дома си на цитруси! Можете да си направите домашен спрей с лимонов аромат или аромат на лавандула и да освежите целия дом моментално!

Цветни букети

Пролетните цветни букети са естествен избор за свеж аромат у дома. Ако сте достатъчно големи късметлии, някъде около дома ви расте люляков храст. Люлякът е вестителя на пролетта! Със своя сладникав и нежен аромат, богатите си цветове и наситени бонбонени нюанси, той преобразява всяка стая и интериор.

Аромати в джезве

Ако мислите, че тази техника е типично зимна- грешите! Вашето джезве от аромати в този сезон ще съдържа различни съставки- цитрусова кора, краставица, лавандула са страхотна комбинация за пролетта!

Сушени цветя

Изумително е колко добре запазват аромата си сушените цветя. В момента в който пролетните букети започнат да повяхват, можете да изсушите и пресовате цветовете им. Ще имате пролет в купа аромати за месеци напред! Друг прелестен вариант е да сложите от сместа във малки възглавнички. Това ще ви позволите да ги разхвърляте и сред дрехите в гардероба или сред гладените чаршафи. Ароматът е неустоим и деликатен!

Източник:https://www.homedit.com/home-smell-like-spring/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.