Цветовете, които използвате за детската стая определят стила и атмосферата й. По-долу сме разгледали различни идеи за боядисване на стените, от направата на различна стена до декоративни елементи като стенни лепенки.

Трите варианта за боядисване на стени
Има три начина, по които можете да боядисате и украсите стените в детската стая. Те са: 1. запазете всичко неутрално; 2. направете стените цветни и 3. направете различна стена-акцент.
Едната опция е да използвате неутрални цветове, като бяло, светло сиво, кремаво и други подобни на всички стени. Това ще ви даде поле да се развихрите със цветовете в останалата част на интериора и да изберете каквито искате цветови теми за обзавеждането и украсата. На една от снимките може да видите чудесна детска стая със сиви стени, където розовия декор изпъква. Други унисекс цветове са светлите тонове на зелено и жълто.
Ако искате да избягате от неутралното, ви предлагаме два варианта…
2. Боядисайте всички стени в цвят по избор, различен от неутрален. За момчешката стая най-често се използва синьо и зелено. Момичешката стая става очарователна, когато е боядисана в виолетово, ментово, разбира се, розово, както и други по-меки и пастелни цветове.

3. Много интересна идея е да изберете една стена, която да бъде акцент в интериора. Обикновено това е тази до таблата на леглото, но може и да е всяка друга, въпрос на вкус и визия. Боядисайте останалите три в по-неутрален цвят, а стената-акцент в подходящ по-ярък цвят. Това е чудесен начин да направите интериора забавен и цветен. В същото време, можете оптически да увеличите пространството без да избирате скучното бяло за стените.

Алтернативни дизайн варианти
Обмислете различни опции за боядисването на стените. Ако използвате гъба при нанасянето на боята ще постигнете мраморен ефект, а с подходяща четка могат да се направят линии.
Развихрете се и украсете стените със специални стикери за стена с фигурки на животни или букви. Нека детето ви да остави отпечатък на ръката си на стената.. Сложете светещи в тъмното звездички или още по-оригинално е да нарисувате нещо на стената с боя светеща в тъмното.
Хубавите тапети са по-скъпи от боята, но има доста интересни тематики, които биха допаднали на детето ви. Можете да сложите интересен тапет на една от стените или да е само лента на стената. Има със супергерои, спортна тематика, флорални дизайни и всякакви други.
Разгледайте снимките, които сме подбрали и ще намерите вдъхновение как да боядисате детската стая и кой вариант би й подхождал най-много. Не вземайте прибързано решение, защото стените са основата на интериора и важна част от облика на всяка стая!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.