Някак естественият отговор за тези пространства са онези кухненски ъглови шкафове с механизъм за лесен достъп. Специалистите ги наричат слепи ъгли, което само по себе си казва доста и доста не добри неща. Да бъдем честни, това е ужасно решение за ъглите в кухнята. Под механизма, обикновено се задържат нечистотии от различни паднали дреболии, петна от окапване с нещо, скърцат и какво ли още не.

Разбираме, че са доста достъпни като цена, особено в сравнение с онези модерни механизми, които се плъзгат леко при отваряне и затваряне, и като цяло са “познатото” решение на проблема. Шансовете да сте израснали в дом, които притежава такива шкафове и просто да не се сещате какво друго бихте инсталирали там са големи. Ако правите ремонт на кухнята си в момента можем да ви помогнем с някои идеи.

Ето три идеи как да се справите с кухненските ъгли и нито една от тях не включва познатият въртящ се ъглов шкаф с механизъм.

Шкафове под ъгъл

По принцип проблемът с този тип шкаф е, че обикновено се монтира под 90 градусов ъгъл, което го прави труден за преглед, достъп или подреждане. Ако използвате подхода показан тук, шкафовете ще се запазят по-дълбоки от желаното, но всички рафтове, ще са с лице към вас, когато ги отваряте и ще можете лесно да ги организирате и ползвате.

Изберете чекмедже вместо вертикален шкаф.

Забравете вертикалните шкафове с полици и направо сложете чекмеджета. Ъгловите чекмеджета са просто върха на хитростта за “слепите ъгли” в кухнята ви. Лесни за монтаж, лесни за достъп и се плъзгат навътре и навън плавно, точно като модерните варианти на шкафове с изскачащи рафтове в каталожните кухни.

Сложете мивката в ъгъла

Както ни доказват тези фотографии, ъгълът е перфектното място за мивката ви. Помислете: ще имате достатъчно място от двете страни на мивката за съхнещи съдове, имате ниша зад крана, където можете да поставите сапун или гъба за миене в някаква поставка, а и е перфектното местенце за подпиране, когато правите нещо. Що се отнася до мястото под мивката- раят за скрито кошче за боклук или онези разноцветни почистващи препарати.

 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.