Сигурно много пъти сте се взирали в прекрасните интериорни решения на кухни в Pinterest и сте се чудили – как въобще им хрумва да ги подредят по такъв начин? Тези помещения всъщност имат общи характеристики, които ги карат да изглеждат по този умопомрачително готин начин. Може би също така си мислите, че ви трябват хиляди левове или наличието на някакъв особен дизайнерски ген, който да ви помогне да видите цялото нещо преди да сте го започнали. Е, тук сме за да ви кажем, че грешите!Тази рецепта от седем съставки ви гарантира перфектната кухня. Най-хубавото е, че не се нуждаете от цялостен ремонт!

Водопад от зеленина

Растенията са добре дошли навсякъде, можете да ги слагате във всички помещения. Избора на растения за кухнята зависи изцяло от достъпа на светлина до помещението. Билките и подправките са винаги отличен избор.

Осветлението

Може би не го осъзнавате, но кухнята е едно от местата с най-разнообразно осветление. Замислете се: над мивката, над масата за хранене, над плота за приготвяне на храната, над котлоните… всичко това иска внимание и осветеност. Пренебрегвайте общоприетото и направете кухнята функционална и ваша. Сложете метален полилей, индъстриъл стилът може да ви помогне в това начинание. Изберете различни форми и размери.

Колекция дъски за рязане

Знаем, знаем, някои хора не обичат безпорядъка в кухнята, но ни чуйте! Наредете няколко дъски за рязане с различен размер и ще постигнете онзи желан обитаем ефект, без излишния хаос. Освен че са съставна част от всяка кухня, можете да се възползвате от топлият интериорен дъх на дървото.

Сложете привлекателно килимче

Очарователно малко килимче пред мивката или на по-голяма площ в кухнята я прави адски уютна.

Сложете няколко модерни стола

Особено ако имате местенце за хранене, което е продължение на кухнята. Това е стилен и характерен момент, не го пренебрегвайте.

Сложете готин арт на стената

Не е задължително да е свързан с храна или хранене, но малко цвят и текстура в това помещение винаги прави чудеса. Изберете нещо, което ви говори и во отразява.

Изберете интригуващи дръжки за кухненските шкафове

Тук имате пълна свобода: винтидж дръжки, “направи си сам”  дръжки или нещо по-модерно и шик. Бронз, желязо, мед или рисуван порцелан, а защо не кожа? Всичко е според вашият вкус, но в никакъв случай не изоставяте вида на вградените шкафове, защото те могат да съсипят и най-сериозния интериорен напън за прекрасна кухня.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.